Under krigen i Bosnia mistet Almedinas familie sitt hjem og levebrød. De tilbrakte år med å flytte fra ett midlertidig sted til et annet, og bodde dårlig. Omsider bosatte familien seg i Sarajevo, men dessverre døde hennes far av hjerteinfarkt for syv år siden.

Almedina, som er 16 år gammel, er psykisk utviklingshemmet. Cerebral parese og en hjernesvulst har gjort henne ute av stand til å snakke eller gå. Hennes mor er også dårlig og lider av osteoporose, en smertefull beinsykdom. Hun er arbeidsledig og familien har ingen fast inntekt – unntatt sponsing de mottar fra Islamic Relief.

Den største belastningen for familien er utgifter til medisinsk behandling. Almedinas mor og søster er blitt avvist fra samfunnet, og de ​​får ingen støtte. Til tross for disse problemene, har moren hennes beholdt sin positive energi og styrke til å gå videre:

«Jeg er en enslig mor til to jenter. Almedina har alvorlige spesielle behov, og det er en stadig kamp for oss. Vi trenger å holde tritt med alle utgiftene til medisiner, behandlinger, mat … det er vanskelig å vite hva hun trenger, fordi hun ikke kan snakke til meg. Det gikk ganske dårlig for oss; mine barn har vært gjennom en svært vanskelig tid.

Jeg tror på Gud, og Han har sendte meg gode mennesker. Jeg må innrømme at det var en tid da jeg tenkte på å gi opp. Gud sendte meg et tegn. Jeg fikk mye hjelp fra Islamic Relief, og jeg vet at jeg er velsignet. Uten gode, edle mennesker som Almedinas fadder, vet jeg virkelig ikke hva jeg skulle gjort.

Denne støtten gjør en enorm forskjell. Det beste er å vite at andre er interessert i å se mine barn glade, selv om det er anonymt. Det er godt å vite at andre mennesker bryr seg.»