Wesam, 32, Rafah Governorate

 

“Jeg har mistet min eneste inntektskilde på grunn av bombeangrepene. Avlingene mine ble skadet så vel som drivhuset, og noe av jorda er ikke lenger fruktbart. ”

 

Wesam er bonde i den sørlige delen av Gazastripen. Å leve som bonde er hardt arbeid i alle deler av verden, men enda mer i Gaza. Drivhuset hans ble direkte rammet under de kontinuerlige bombeangrepene og paprikaplantene han hadde plantet fire måneder før ble ødelagt.

For fire år siden kunne Wesam dra nytte av Murabaha (Cost-Plus Financing) -systemet med Islamic Relief for å etablere drivhuset for jordbruket.

 

Jeg hadde aldri forestilt meg at drivhuset mitt skulle bli bombet og at jeg ville miste mitt levebrød på et øyeblikk.

 

Jeg brukte all min tid og krefter på min lille tomt, hver dag etter Fajr -bønn, gikk jeg til drivhuset for å passe avlingene mine. Jeg elsket å være der og se plantene vokse dag for dag.

Min bror ville jobbe med meg, og vi kunne forsørge to familier med det. Vi jobbet hardt med det vi hadde og ba ikke om mer hjelp. Vi solgte avlingene våre på markedet og kunne forsørge familiene våre.

 

Jeg ville dyrke meloner, agurker og tomater, men nå vil vi ikke kunne selge noen avlinger på markedet. I år skulle vi også ha kunnet selge litt paprika, dessverre har den blitt skadet og ødelagt

 

Jeg klarte å etablere dette drivhuset ved hjelp av Islamic Reliefs finansiering, og nå er jeg bekymret for nedbetaling av gjelden min. Jeg er redd for at jeg ikke kommer til å kunne betale alt tilbake, siden vi ikke har noen annen inntektskilde.

Da jeg så drivhuset etter bombeangrepet, følte jeg tristhet og depresjon. Jeg orket nesten ikke å se alle avlingene og tilstanden de var i. Da jeg gikk for å sjekke, kom jeg tilbake med en dyp sorg som tærte på hjertet mitt.

 

Etter at bombeangrepet stoppet en liten stund, tenkte jeg med meg selv at depresjon vil føre til fiasko, så jeg dro tilbake til drivhuset for å fikse det jeg kunne. Ødeleggelsen var massiv, plast hadde smeltet, rester av raketter var igjen og giftige gasser fra missilene ble fortsatt avgitt. Hele avlingen måtte fjernes, og jeg må prøve å starte på nytt.

 

Jeg er fast bestemt på å komme tilbake, men jeg vet at jeg ikke kan rehabilitere dette drivhuset selv. Jeg anslår at tapet mitt er omtrent $ 5000, noe som er et stort beløp for meg og mer som jeg kan spare opp.

Jeg håper at Islamic Relief vil hjelpe meg og stå ved siden av meg, så jeg kan fikse dette drivhuset og rehabilitere avlingene.

 

Alle har drømmer, drømmen min er bare at jeg kan forsørge barna mine.

 

HJELP MENNESKER SOM WESAM MATER FAMILIENE. DONER I DAG

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR