Ettersom bombeangrepene i Gaza forverres, blir Islamic Relief ansatte i økende grad også truet.

Flere av våre ansatte har vært vitne til forferdelige øyeblikk. Hjemmene deres er bombet, barna og slektningene deres skadet, og de har blitt tvunget til å flykte for å søke sikkerhet.

Hend *, en av Islamic Reliefs prosjektkoordinatorer i Gaza, var hjemme med familien da bombingen traff rundt klokka 06.00:

 

«Familien min og jeg har hatt fryktelige øyeblikk som jeg ikke kan beskrive eller glemme. Det var tung bombing i området der vi bor, og glassplater fløy over hodet på oss.

Datterens ben ble kuttet og skadet av glasset. Det var veldig farlig, men med utfordringer klarte vi å nå et medisinsk senter for å få behandling.

Da vi flyktet fra huset vårt, så jeg frykten i mine barns øyne. Men jeg visste ikke hvordan jeg skulle lette frykten, da bombeangrene ikke stoppet et sekund.

Nå legger vi ly for slektninger. Barna mine kan fortsatt ikke sove da de er redde for at bombingen kommer tilbake når de sover. Om natten våkner de livredde.

Jeg vet ikke hva som skjedde med huset mitt, men vi kan ikke dra tilbake ennå, ettersom det fortsatt er bombing i området. I morges ble også blokken ved siden av oss sprengt.»

Hassan *, som jobber på vårt kontor i Gaza, klarte å rømme like før bomber traff boligblokken der han bor sammen med familien:

 

«Bomberne traff naboen, tidlig på morgenen. Noen av veggene i huset mitt kollapset, vinduer knuste og møbler ble ødelagt. Andre vegger ble så sterkt skadet at de må fjernes. Huset mitt er nå ubeboelig.

Vi flyktet fra huset bare noen få minutter før bombingen, på jakt etter et tryggere sted. Men det er ikke noe trygt sted. Bombingen fortsetter overalt.

Alle var forferdet – barn, kvinner og menn. Nå er vi spredt blant slektninger. Femten familier ble gjort hjemløse på et øyeblikk, inkludert brødrene mine.

Jeg har jobbet for Islamic Relief i mer enn 16 år, gjennom mange kriser og kriger. Islamic Relief er en av de første organisasjonene som gir presserende hjelp til familier. Det har vært veldig vanskelig å gjennomgå de samme opplevelsene som menneskene vi hjelper.»

 

Islamic Relief krever en øyeblikkelig slutt på opptrappingen av vold mot sivile over det okkuperte palestinske territoriet og Israel, og at internasjonal lov skal opprettholdes. Sivile og sivil infrastruktur må aldri angripes. Vi etterlyser også en slutt på den israelske okkupasjonen og en varig løsning som er forankret i internasjonal lov og rett.

*Navnene er endret for å beskytte identitetene

 

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR