Kontantstøtte for én husholdning til kjøp av nødvendig utstyr i én måned
Gir psykososial støtte til 6 barn som er rammet av konflikt
Hjelper til med å reparere et hjem som er alvorlig skadet av luftangrep
Tast inn beløp

11.05.23 Oppdatering

Islamic Relief-teamet er for øyeblikket på bakken og svarer på nød situasjonen etter nylige angrep i Gaza, Palestina.
Islamic Relief teamet leverte medisinske forsyninger til sentral lageret til det palestinske helsedepartementet. Teamene våre har hittil nådd omtrent 1000 familier i Gaza Stripen også, og skaffet fersk mat til de mest sårbare familiene.

10.05.23

De siste månedene har sett noen av de dødeligste angrepene på sivile i det okkuperte palestinske territoriet på mange år. Flere israelske bombing har blitt rapportert i Gaza (10. mai), etter at gårsdagens luftangrep drepte minst 13 mennesker, inkludert 4 barn og andre sivile. Palestinske fraksjoner skjøt raketter inn i Israel etter ettermiddagens bombeangrep, uten at det er rapportert om skader så langt.

– I ettermiddag startet bombingen igjen og jeg hørte intens bombing rundt i byen, sier Muneeb Abu-Ghazaleh, landsdirektør for Islamic Relief i Gaza. «Gatene er ellers tomme ettersom folk er livredde for hva de neste timene og dagene vil bringe. Banker, bedrifter og skoler er stengt og overgangene med Israel er stengt, så ingen varer eller mennesker kommer inn eller ut.

“Vi har allerede sett barn ble drept og mistet foreldrene sine i løpet av det siste døgnet, og vi vet fra tidligere eskaleringer at når bombingen øker, er det overveldende sivile som blir drept, skadet og tvunget til å flykte fra hjemmene sine. I den siste store bombing for 2 år siden var mer enn en fjerdedel av alle ofre barn og tusenvis av hjem, sykehus, skoler og helsesentre ble bombet.

«Det er viktig at det internasjonale samfunnet legger press for å stoppe krisen som eskalerer ytterligere. Israelske myndigheter må sørge for at sivile og sivil infrastruktur er beskyttet mot angrep, i samsvar med internasjonal humanitær lov.»

Islamic Relief fordømmer all vold mot sivile og ber om en slutt på den flere tiår lange israelske blokaden av Gaza. Ved å avskjære regionen fra resten av verden, har blokaden ført til høye nivåer av fattigdom og arbeidsledighet og har ødelagt viktige tjenester som helsetjenester, elektrisitet og vann. I Gaza trenger 1,3 millioner mennesker humanitær hjelp, og mange er ikke i stand til å mate seg selv eller barna sine.

Islamic Relief har jobbet i det okkuperte palestinske territoriet siden 1997, og gitt familier nødvendig daglig hjelp som mat, kontanter, husly og rent vann. Fra kontoret vårt i Gaza støtter vi også skoler og sykehus, for å hjelpe unge mennesker med å bygge et levebrød, og for å hjelpe sårbare barn og enke mødre.

Vi fortsetter å overvåke situasjonen nøye og, gjennom våre lokale partnere, vil vi gi akutt humanitær hjelp etter behov. Støtt vårt livreddende arbeid: doner til vår Palestina nødapppell nå.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR