Hva er Jumada al-Awwal?

Jumada al-Awwal er den femte måneden i den islamske (hijri) kalenderen. Det er også referert til som Jumada al-Ula.

Når er Jumada al-Awwal?

Måneden begynner 17. desember 2023, etter Rabi al-Thani-måneden.

Det var vanlig praksis for folk i det pre-islamske Arabia å navngi månedene i henhold til årstiden de fant sted i. Ordet Jumada kommer fra et ord som betyr tørt, uttørret land, eller et land blottet for regn. Det kan også bety å fryse. Dette kan ha sammenheng med værforholdene på den tiden da månedene først ble navngitt historisk. Men ettersom det islamske året opererer på månekalenderen og derfor beveger seg frem 11-12 dager hvert år. Dette betyr at månedens navn kanskje ikke lenger samsvarer med værforholdene den ble oppkalt etter, eller praksisen som opprinnelig var knyttet til den.

Hva er viktigheten av Jumada al-Awwal?

Jumada al-Awwal er ikke en spesiell måned med tilbedelse. Imidlertid anbefaler Allah (SWT) og hans budbringer Profeten (fvmh) frivillige handlinger. For eksempel å gi sadaqah jaariyah, resitere Koranen, istighfar og utføre frivillige bønner hele året.

Det er viktig å bruke tiden klokt. For den troende er hvert øyeblikk, hver dag en verdifull mulighet til belønning og til å vaske bort synder med gode gjerninger.

“Dra fordel av fem før fem: Ungdom før alderdom, helse før sykdom, rikdom før fattigdom, fritid før du er opptatt, og liv før død”

Profeten Muhammed (fred være med ham) – Ibn Abbas og rapportert av Al Hakim

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR