Jemen – ikke noe av det vi har opplevd tidligere

Maryam Mohammed Ali Al-Kabsi, bor i Sana`a. Ved en alder av 18 år burde hun planlegge sin fremtid. I stedet er hennes liv satt på vent grunnet Jemen sin pågående konflikt, motgang og frykt.

«Vi går gjennom en svært vanskelig tid for øyeblikket,» sier Maryam. «Det er ikke som noe vi har opplevd tidligere.»

«Det er ikke trygt i Jemen lenger. Det er veldig vanskelig å leve her, og vi er på vei mot en mulig hundersnød. Det er ingen vann, elektrisitet eller gass. Folk vil begynne å dø av tørst hvis dette fortsetter.»

Mat-utrygghet var allerede en faktum i Jemen før konflikten eskalerte i april. Grunnleggende matforsyninger og essensielle elementer når familier, mens leveransen synker og prisene stiger i været.

Frykten er overalt

Mange, som Maryam sin familie, har blitt fratatt sitt levebrød. Hennes husstand var avhengig av leienntekter fra en liten butikk – men leietaker har blitt drept i kampene. Hennes eldre bror kan ikke lenger gå på jobb, og hennes søster – en sykepleier – er også redd for å fra til sykehuset.

«Vi kan ikke leve normalt siden vi alle er så redde,» sier Maryam, som beskriver frykten som har grepet rundthennes familie og resten av landet. «Min yngre bror våkner i frykt. Det har vært gravide kvinner som spontantaborterte grunnet frykt og sjokk de har vært gjennom.

«Min eldre bror har alltid betrygd seg selv og de rundt ham at det er ingenting å bekymre seg for, men en dag ble han skutt i skulderen.»

Hjelp til sårbare familier

Maryam mottok en av tusenvis matpakker distribuert av Islamic Relief, som hittil har hjulpet 100 000 konfliktrammede mennesker i Jemen.

«Disse matpakker har hjulpet oss gjennom denne bettydelige matmangelet vi har i huset vårt. Jeg ønsker å takke Islamic Relief for deres hjelp. De fant de som trengte hjelp mest og støttet dem.

«Vi har mistet så mye, men Gud den barmhjertelig har veiledet folk til å hjelpe oss.»

Islamic Relief er på bakken i Jemen og leverer livreddende hjelp som inkluderer matpakker, medisinsk utstyr og tilgang til vann.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR