I landlige områder i Kenya sliter familier med å overleve.

Rundt en tredjedel av landets befolkning lever av mindre enn $ 2,50 per dag, mens klimaendringene ødelegger landskapet rundt dem.

Klimaskapt tørke påvirker folks levebrød og evne til å gi grunnleggende nødvendigheter som mat og vann til sine familiene.

Møt Ebla: Tar vare på barnebarna

Elba fra Kenya

Ebla er en eldre dame som bor med familien i et provisorisk hus laget av tørre kvister og gressdekke i landsbyen Abdi Gab.

Hun forteller at mange av de unge, arbeidsdyktige mennene har vandret avgårde med husdyrene på jakt etter gressletter og vann. Dette betyr at kvinnene og barna har blitt etterlatt uten husdyr eller melk, og med minimal tilgang på mat og vann.

Dessverre har samfunnet ikke sett nedbør de siste to årene. Som et resultat er deres største utfordring å få tilgang til vann og mat.

Ebla drømmer om rikdommens land og savner den ferske melken fra kamelene sine. Elba er nå avhengig av at barna sender penger tilbake til familien, men det tar noen ganger tre måneder før pengene kommer til henne, og etterlater familien veldig sårbar.

Ebla tar for øyeblikket vare på sine ti barnebarn i håp om at det kommer regn og at foreldrene deres kommer tilbake for å ta vare på dem.

Ebla med barnebarna hennes

Med slike vanskelige situasjoner jobber Islamic Relief-teamet hardt for å gi sårt tiltrengt støtte.

Vi ga Ebla et kontantstøtte, slik at hun kunne oppfylle familiens presserende behov. Elba var selvfølgelig fornøyd:

Dette er første gang landsbyen vår har fått støtte i disse utfordrende tørketidene.

Pengene har vært gunstige for hele familien min. Jeg klarte å kjøpe mat til barnebarna mine. Det er lenge siden vi hadde to måltider om dagen. Jeg var også i stand til å kjøpe noe av medisinen jeg trengte.

Takk, og jeg ber om at du aldri glemmer oss fordi denne tørken har vært vanskelig for oss. (Ebla)

 

Alhamdulillah! Takk for at du støtter Ebla og hennes familie, i tillegg til mange flere familier i nød over hele Kenya.

Gjennom denne Ramadanen, føl sulten deres. La oss føle deres kamp og komme sammen som én.

Doner i dag og hjelp med å endre noens liv.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR