Fattigdommen er blitt verre på grunn av blokaden av Gaza, men Islamic Relief gir en økonomisk livline til familier som sårt trenger støtte til å tjene til livets opphold.

Kifaias familie var en av mange som slet i dette kystområdet, der over 30 prosent av befolkningen i yrkesaktiv alder er arbeidsledige, og godt over en halv million mennesker har lite mat.

«Selv om seks av mine barn har universitetsutdannelse, er det ingen av dem har jobb» sa Kifaia. «Jeg satset med hjerte og sjel på å oppdra og utdanne barna mine, men nå er de arbeidsledige

Kifaia slet med å skaffe mat og klær til familien før hun sluttet seg til Islamic Relief mikrofinans-programmet. Hun fikk et rentefritt qard hasan lån til å starte en liten butikk, og deretter et murabaha lån, som gjorde at hun kunne skaffe seg en bra inntekt. Murabaha lån er når Islamic Relief kjøper det som er nødvendig for en virksomhet, som familien så betaler tilbake så snart de kan, men uten renter.

«I begynnelsen møtte vi motgang. Men, Gud skje lov, siden vi åpnet butikken, har det blitt bedre. Jeg forteller alle jeg kjenner som har en liten butikk, eller som har det vanskelig, at de må gå til Islamic Relief, som er villige til å hjelpe. Jeg har fått støttet av dem to ganger, og livet er bedre nå.»


Kifaia in her clothing shop

 «Jeg må takke de som hjalp oss. Nå er vi alle glade, vi spiser god mat og har skikkelige klær. Barna mine er glade og i stand til å gå på bedre universiteter og vi mangler ikke lenger penger til å kjøpe te eller klær som andre mennesker. Vi har det godt.»

I over 15 år har Islamic Relief gitt en sårt tiltrengt livline med sine etiske finansieringsprogrammer. I over et dusin land kan vi tilby fattige mennesker – som vanligvis blir utelukket fra konvensjonelle ordninger – sjansen til å finne en vei ut av fattigdommen gjennom islamsk mikrofinans.