Matkrise i Øst-Afrika

Konflikt og tørke på Afrikas Horn og i Sør-Sudan genererer en humanitær krise av skremmende proporsjoner.

Mer enn 11 millioner mennesker i fare for å sulte ihjel.

Doner til Øst-Afrika Kr

Hungersnød erklært

FN har erklært hungersnød i deler av Sør-Sudan, den første som er erklært noe som helst sted i verden på seks år.

Konflikt og tørke på Afrikas Horn og i Sør-Sudan genererer en humanitær krise av skremmende proporsjoner.

Rapporter fra regionen tyder på at denne krisen vil bli verre enn den siste hungersnøden i 2011.

Et spørsmål om liv eller død

Leder for Islamic Relief Naser Haghamed sa: “Situasjonen i Sør-Sudan har bokstavelig talt blitt et spørsmål om liv eller død.

“Livet blir mer og mer uutholdelig med hungersnøden som brer seg i regionen.

«Vi må handle raskt og ber våre støttespillere om å donere sjenerøst slik at vi kan nå de med desperat behov for matvarehjelp.”

Så mange som 100.000 mennesker i Sør-Sudan står overfor hungersnød, og ytterligere millioner er klassifisert som på randen av hungersnød.

Afrikas Horn som inkluderer Etiopia, Kenya og Somalia har vært rammet av tørke i månedsvis. Somalias sykehus får inn barn med alvorlig dehydrering, mens regjeringen i Kenya har erklært en nasjonal krisesituasjon.

Arbeid på bakken

Islamic Relief er allerede på bakken i Etiopia, Kenya, Somalia og Sør-Sudan som en respons på effekten av konflikt og tørke.

I fjor leverte vi et prosjekt i Somalia som sørget for fordeling av kriseforsyninger av mat, medisin, og levering og fordeling av dyr som befolkningen er tungt avhengige av for melk og kjøtt.

Mer nylig gjennomførte vi vannforsynings initiativ og ga matvarehjelp i Etiopia som som respons på klimaendringer. I Kenya, gjennomførte vi et program på £ 1 million, noe som økte husholdningenes evne til å takle tørke.

Langsiktige løsninger

Vi er en pådriver for langsiktige løsninger i Somalia for å bryte den gjentatte syklusen med tørke og flom, og leverer et
$ 5,000,000 boreprosjekt som vil gi 36 bærekraftige vannforsyninger spredd over hele regionen, og installerer underjordiske tanker for å lagre regnvann som i dag renner ut i Rødehavet .