Bodour Abukuwaik utforsker hvordan Islamic Relief bruker fortreffelighet i vår livsendrende programmering i Gaza denne Ramadan og i fremtiden.

Alle i Gaza gleder seg til Ramadan. Spesielt faren min, som hver gang jeg snakker med ham, minner meg om hvor mange dager det er igjen til Ramadan.

Hans iver minner meg om da vi var barn og laget lanterner av papir og papp. Vi malte dem og var opptatt av å lage lanternene på den beste måten. Den enkle gleden ved en oppgave som er bra fullført, er et av mine tidligste eksempler på fortreffelighet (Ishan– en av Islamic Reliefs kjerneverdier).

Vi elsker fortsatt ritualene til Ramadan som voksne. Den hellige måneden er en av de få gangene hele familien samles. Andre tider av året er vi for opptatt.

En annerledes Ramadan

Dette året, vil i midlertidig være annerledes. Dette er den første Ramadan vi ikke kan samles rundt bordet på iftar-tid. Vi kan ikke utføre Tarawih-bønner sammen på grunn av Covid-19.

Selv om jeg skal gjøre de vanlige frivillige aktivitetene mine, for eksempel å besøke barnesykehuset, har jeg tenkt mye på hvordan jeg kan gjøre Ramadan spesiell. Jeg vil pynte hjemmet mitt med Ramadan lanterner. Selv om vi ikke kan besøke familien vår, tilbereder vi dadler og tørket frukt som gaver til den hellige måneden.

Fortreffelighet kommer fra våre hjerter

Å jobbe for Islamic Relief er veldig spesielt. Teamet i Gaza jobber dobbelt så hardt for å sikre at donasjonene fra giverne fra hele verden når de fattigste familiene så raskt som mulig.

Vi tar alle forholdsregler for å unngå å spre det dødelige viruset. Vi deler gleden med dem som vi tjener, og vi er stolte av å være en del av Islamic Relief familien.

Vi føler at fortreffelighet ikke bare er et ord som er skrevet på veggene på kontoret vårt. Det er et prinsipp som ligger dypt i våre hjerter og sinn. Vi jobber sammen for å nå perfeksjon i arbeidet vårt. Når vi leverer Eid-klær til foreldreløse barn, oppfordrer vi dem til å velge de fineste klærne. Vi spiser bare når vi vet at familiene har fått nok å spise og drikke.

Vår jakt på fortreffelighet har ført til at vi har tatt i bruk et kupongsystem for distribusjon av mat under Ramadan. På denne måten er sårbare mennesker i stand til å velge maten de ønsker og gjøre det med verdighet. De stoler på oss, og jeg ser frem til å se smilene i ansiktene og lytte til deres håp for måneden.

Gi håp til andre

Mange forsørgere har mistet jobben som bussjåfører, barnehagelærere, frisører og andre yrker på grunn av pandemien. Dette har bidratt til de eksisterende økonomiske problemer i Gaza. Mange familier har ikke råd til å kjøpe mat og viktige varer. 

Arbeidsledigheten øker og det er ingen jobbmuligheter for de unge. De sliter med depresjon og fortvilelse. Alaa ‘, en barnehagelærer har vært arbeidsløs i flere måneder siden barnehagen hennes ble stengt. Som forsørger for familien hennes sliter hun økonomisk. 

Mahmoud er mer heldig. Han kunne ikke finne arbeid og slet med å reparere huset sitt og ta vare på familien sin. Islamic Relief bidro til å reparere huset hans og ga ham en tuktuk (et trehjulet kjøretøy).

Vi skaper en lysere fremtid

Akkurat nå styrker Islamic Relief 70 familier ved å gi dem små tilskudd. Disse tilskuddene hjelper folk med å bygge små bedrifter. Det er unge mennesker som drar nytte av disse lånene, da det hjelper dem å utvikle ferdighetene de trenger på arbeidsmarkedet. Som et tegn på fortreffelighet tilbyr vi dem daglig råd og støtte for å hjelpe dem med å lykkes i prosjektene. 

Det er veldig tilfredsstillende for meg å møte disse menneskene og høre historiene deres. Ved hjelp av Islamic Relief er de på starten av veien, og med besluttsomhet jobber de mot en lysere fremtid.

Jeg var en gang i samme stilling, etter å ha fullført universitetet og på jakt etter en jobb. Islamic Relief ga meg utdanning som utviklet ferdighetene mine. Dette hjalp meg til å finne en god jobb. Alhamdulliah, jeg kan nå forsørge familien min og fullføre studiene mine. 

I Gaza har vi vanskelige økonomiske forhold, høy arbeidsledighet og økende fattigdom. Disse problemene blir verre av pandemien. Men håpet brenner fremdeles sterkt denne Ramadan.

Jeg ser håp i barna, ungdommens besluttsomhet og de velsignelser som voksne gir. Og jeg ser håp i hjertene til de som donerer til Islamic Relief. De som anerkjenner at vi alle er en familie og deler kjærlighet med sårbare mennesker denne Ramadan.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR