Sponsing av foreldreløse barn gjør en enorm forskjell i livet til barn over hele verden. Med din hjelp kan vi sørge for at støtten ikke stopper når de fyller 18. Vi har vært i stand til å gi unge mennesker som Naim ferdigheter og et verdifullt yrke som vil føre til en lysere fremtid.

En spesiell ordning har vært med på å gi unge kosovarer som ikke lenger får støtte gjennom Islamic Reliefs sponsorprogram for foreldreløse, en yrkesfaglig opplæring som er etterspurt lokalt, og dermed muligheten til å skape en lysere fremtid.

Omtrent 45 % av Kosovos befolkning er arbeidsledig. Islamic Relief har sponset foreldreløse barn i Kosovo – hvor nesten 60 % av folk er fattige eller lever i ekstrem fattigdom – i over ti år. I fjor introduserte vi en unik ordning for ytterligere å hjelpe noen av de unge som er på vei ut av sponsing.

Naim er 18 år og bor sammen med sin mor. Islamic Relief sponset Naim i mer enn ti år, ved å gi familien den økonomiske støtten de trengte for å ivareta sine grunnleggende behov og for å til hjelpe med skolegang. Men da han fylte 18 år, var han ikke lenger kvalifisert for denne ordningen. Selv Naim er en meget begavet ung mann, hadde han ikke råd til å gå på universitet.

Naim var en av åtte unge mennesker som vi har utdannet til rørleggere. Etter å ha blitt uteksaminert på vårt Professional Training Centre, ble han med våre ansatte team som pusset opp fattige hjem i Drenas og Skenderaj. Familiene har nå rent vann, toalett og strøm.

«Jeg trodde alltid at jeg måtte forlate landet,» sier Naim. «Muligheten for å finne en jobb var null. Men Gud skje lov, jeg fikk støtte fra Islamic Relief som vanlig. Jeg er veldig heldig som har fått faglig opplæring, for nå har jeg en ferdighet.»

«Livet er bedre for mange familier nå. Jeg elsker min nåværende jobb og hver dag er veldig spesiell. Vi jobber med familier og jeg kan se håp og lykke å ansiktet deres. Jeg elsker folket i landet mitt, og jeg er veldig glad for at jeg kan gjøre noe for dem gjennom dette prosjektet.»

«Jeg synes det er fint når jeg ser at vi kan skaffe vann til mange familier i denne regionen. Jeg husker da min familie måtte bære vann lange avstander, og jeg vet hvor vanskelig det er, spesielt i lange og kalde vintre. Jeg vet hvor mye dette betyr for folk.»

«Islamic Relief gjør en god jobb, og jeg er glad for at jeg er en del av det. Takk for at dere er her og støtter disse fattige familiene.»

Yrkesopplæringen, som har gitt håp til Naim og hundrevis av fattige familier, begynte i 2012