Når avlingen slår feil

Islamic Relief Mali startet matudelingsprogrammet sitt ti dager før Ramadan. Det ble fokusert på samfunnets mest sårbare, og i år gikk hjelpen til husholdninger med lav inntekt.

60 år gamle Aminata og familien hennes i Falan, får én av de 7700 matleveransene som deles ut. Aminata er jordbruksarbeider og dyrker sine egne avlinger, derfor er det ikke så ofte de trenger å kjøpe hvete eller korn i butikken.

Men det var før tørketiden i fjor, da avlingene slo feil.

Med dårlige avlinger, hadde ikke Aminata lenger noen mulighet til å forsørge familien. “Egentlig hadde jeg åtte barn, men seks av dem døde. Nå bor jeg sammen med de etterlatte barna deres, og den eldste sønnen min. Økonomien er slik at jeg ikke har mulighet til å planlegge Ramadan, og noen ganger skaper matmangelen problemer for fasten”, sier Aminata. “Sønnen min gjør sitt beste for at vi skal være positive, men han tjener lite, og flere av barnebarna mine lider nå av underernæring.

Livet i en avsidesliggende landsby

Aminata, som bor i en avsidesliggende landsby hvor folk er helt avhengige av jordbruket, sier: “Den største utfordringen min er at det ikke finnes noen mulighet til å dekke familiens basisbehov, som vann, mat og helse”. Ramadan er ansett som årets mest velsignede måned, men i mange land er måneden også den dyreste, med matvarepriser langt over normalen. “Men til tross for fattigdommen vi opplever, er den hellige måneden en tid for glede”.

Matleveranse til familien

Islamic Relief Mali har sørget for matleveranse til Aminata. Pakken inneholder ris, korn, sukker, olje og pasta, og sørger for at familien har mat gjennom hele Ramadan. “Takket være denne maten, trenger vi ikke streve med å skaffe mat i Ramadan, og kan i stedet bruke det vi tjener på andre ting, som Eid-feiringen”.

Distribusjonen av familiepakker i Ramadan foregår over hele verden, og hjelper halvannen million mennesker.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR