Bærekraftig Inntektsgrunnlag

 “Hvem vil gi Gud et godt lån som han får mangfold igjen?”

(Qur’an 2:245)

Islamic Relief tar sikte på å gi folk en sjanse til å stå på egne ben. Vi kunne dele ut mat, vann, husly til folk i uendelig mange år – eller vi kan hjelpe dem en gang, ved å støtte dem slik at de kan starte sin egen virksomhet for å forsørge seg

Når en person er i stand til å tjene en vanlig inntekt, kommer det hele familien til gode. Når et lån til egen virksomhet er nedbetalt – og 98 % av våre rentefrie lån blir nedbetalt – kan pengene brukes til å hjelpe en annen familie, og enda en.

Ett enkelt bidrag blir resirkulert for å hjelpe familie etter familie, slik at folk kan tjene selv i årene som kommer, noe som er en form for sadaqah jariyah, eller pågående veldedighet. Profeten, fred være ham, sa: «Når en person dør, tar hans gjerninger slutt, bortsett fra tre: en vedvarende veldedighet …» (Muslim). Gi, og belønningen kan leve lenger enn deg.

Nåværende prosjekt – Tsjetsjenia

I Tsjetsjenia ble tusenvis av kvinner enker etter den forferdelige krigen, og sliter med å forsørge barna sine. Det er få jobbmuligheter, spesielt for kvinner, så Islamic Relief ga dem en sjanse … ved å gi dem en ku! En familie får en drektig ku, som gir dem melk og meieriprodukter og som ikke bare familien kan spise, men som også kan selges på torget for å gi dem en inntekt. Best av alt, når kyrne har kalvet, blir kalvene gitt videre til en annen familie i nød, for å hjelpe dem også til å begynne å tjene til livets opphold!

Bærekraftig inntektsgrunnlag prosjekter