Dhul Hijjah er en av de helligste månedene i den islamske kalenderen. Det er Hajj måneden, en av islams fem hellige søyler, måneden hvor profeten Ibrahim (AS) ofret sitt offer til Allah (SWT) og måneden der muslimer feirer Eid al-Adha.

I løpet av denne måneden reflekterer muslimer over historien om Ibrahim (fvmh) og betydningen av hans hengivenhet til Allah (SWT). Muslimer feirer Eid al-Adha hvert år og utfører Qurbani.

Qurbani som det er kjent på arabisk, Odhiyah, eller Ofring av dyr, er slakting av et dyr – en geit, sau, kamel eller ku – for å gjenspeile profeten Ibrahims vilje til å ofre sin sønn Ismail (fvmh) for Allahs (SWT) skyld. Dyret blir deretter distribuert til de mest trengende rundt om i verden. Du kan også finne ut mer om hvordan Islamic Relief distribuerer Qurbani-kjøtt her.

Det er noen få regler for å utføre Qurbani, og et ofte stilt spørsmål er om den som utfører Qurbani har forbud mot å klippe håret og neglene i forkant av ofringen. Du kan finne alt du trenger å vite her.

Kan du klippe neglene hvis du gir Qurbani?

Det er forskjellige tankeganger angående klipping av negler før du ofrer Qurbani. I Hanbali madhab (tankeskole) anses det som haraam (forbudt) å klippe neglene hvis du donerer Qurbani (offer).

Ifølge flertallet av de lærde anbefales det imidlertid å avstå fra å klippe neglene. Det er best å søke råd i henhold til din madhab (tankeskole).

Se flere Qurbani-regler her.

 

Kan du klippe håret hvis du gir Qurbani?

Det er forskjellige tankeganger angående klipping av hår før du ofrer Qurbani. I Hanbali madhab (tankeskole) anses det som haraam (forbudt) å klippe håret hvis du donerer Qurbani (offer). Ifølge flertallet av de lærde anbefales det imidlertid å avstå fra å klippe håret. Det er best å søke råd i henhold til din madhab (tankeskole).

Se flere Qurbani-regler her.

 

Når er siste dag å klippe negler før Qurbani?

Det er forskjellige tankeganger angående klipping av negler før du ofrer Qurbani. Hvis din madhab (tankeskole) råder å avstå fra å klippe hår og negler før du gir Qurbani, starter forbudet fra 1. Dhul Hijjah og varer til du har ofret.

Hva er betydningen av å ikke klippe håret eller neglene før Qurbani?

I en kjent hadith sier profeten Muhammad (fred være med ham):

“Når de ti dagene (med Dhu’l-Hijjah) begynner – og noen av dere ønsker å ofre, la være å klippe håret og neglene.” (muslimsk)

En rekke lærde brukte denne hadithen som grunnlag for sine uttalelser om at det å avstå fra å klippe håret og neglene er en del av fullføringen av offer ritualet.

Finn ut mer informasjon om Qurbani-regler og hvor du kan gi Qurbani-donasjonen din.

Doner Qurbani og gjør ditt offer i dag.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR