«Den beste nestekjærlighet er å gi vann (å drikke).» (hadith til Profeten ﷺ, fortalt av Ibn Majah)

Mangelen på rent vann dreper ett barn hvert eneste minutt. Statistikken er virkelig sjokkerende: nesten 800 millioner mennesker har ikke tilgang til rent vann, og en kvinne i Afrika går i gjennomsnitt 6 km hver dag for å hente rent vann.

Problemet blir verre nå som klimaendringer fører til hyppigere tørke, slik at store landområder er blitt tørrere.

Hvordan Islamic Relief hjelper

Islamic Relief tror på å gi vann for livet. Når vi bygger et system, ønsker vi å sikre at etter at vi har reist, trenger lokalbefolkningen aldri å be om hjelp for å få vann igjen. Det er derfor vi tar en nøye skreddersydd tilnærming til hvert område. Vi bygger brønner mange steder såsom Somalia og Mali, men i noen områder er det ikke noe grunnvann, så det å grave en brønn vil ikke fungere – vi bygger et system som kan samle regnvann og lagre vann. I land som har våte regntider etterfulgt av lange, tørre perioder, bygger vi mikrodemninger og reservoarer, som gjør at en landsby kan oppbevare vannet trygt for bruk hele året. Og for å spare kvinner og barn for det vanskelige fysiske arbeidet med å pumpe vann for hånd, utnytter vi naturlig energi med solcelledrevne brønner. Det handler ikke bare om å bygge systemer – det handler om å bygge mennesker også. For fem år siden hadde mer enn 50 000 vannpunkter i hele Afrika sviktet, fordi ingen lærte dem å vedlikeholde og reparere dem når de ikke virket. Vi lærer opp lokale folk til å ta vare på de nye systemene, og lærer dem hvordan de skal bruke vannet for å forbedre helse og hygiene, slik at når drar, har de virkelig fått vann for livet.

En velsignet gave

«Når en person dør, ender alle deres gjerninger bortsett fra tre: en vedvarende veldedighet, nyttig kunnskap og et barn som ber for dem.» (hadith til Profeten,fred være med hanberettetav Muslim)

Vedvarende veldedighet – sadaqah jariyah – er en av de mest verdifulle handlingene vi kan utføre i dette livet, som fortsetter som et gode i det neste, selv etter at vi har forlatt jorden.

InshaAllah, vi håper at våre vannprosjekter er ikke bare en vedvarende veldedighet, somgir vann i årene som kommer, men også nyttig kunnskap, og lærer lokalsamfunn å få tilgang til vann og holde seg selv og sine barn friske, en kunnskapsom vil bli overlevert gjennom generasjoner!

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR