Afghanistan er et av de fattigiste land i verden, rangert som nummer 172 av 187 land på World Human Development Index. Afghanistan har vært herjet av krig og fattigdom i flere tiår. Den barske fjellrike landskapet gjør forholdene verre – flertallet av afghanerne arbeider innen jordbruket, men bare 12% av landet er dyrkbar mark.

Ett av sju barn dør før de fyller fem år, landminer finnes over alt i det tøffe terrenget, så Afghanistan et av de farligste stedene en kan bo i, med et desperat behov for vårthjelp.

Islamic Relief i Afghanistan

Islamic Relief startet arbeidet sitt i Afghanistan i 1992 som svar på den pågående konflikten. Det kan være svært farlig å jobbe i det krigsherjede landet, men da vi ble tilbudt muligheten til å reise ut av landet under den siste konflikten, stemte våre ansatte tappert og enstemmig på å bli, fast bestemt på å forbedre livet til millioner i nød.

Vi jobber i en rekke områder, fra å sørge for mat (sammen med World Food Programme), vann og helsetjenester, til utdanning og støtte for foreldreløse barn, samt distribusjon i forbindelse med Ramadan og Qurbani.

Vi gir nødhjelp til flyktninger, spesielt i de harde og bitre vintrene, samt jobber for å gi afghanerne en sjanse til en bedre fremtid gjennom utdanning og støtte for selve livsgrunnlaget. For eksempel er det svært mange familier der en kvinne er familiens overhode på grunn av krigen, og derfor hjelper ett av våre prosjekter kvinner med å få i stand virksomheter som veving i hjemmet, slik at de kan tjene til livets opphold og forsørge familien, mens vi samtidig respekterer kulturelle syn.

Nåværende prosjekt: Helsevern for narkotikarammede familier

Underernærte barn gråter av sult, og kvinner står og arbeider ved en vevstol i mange timer – de trenger noe for å lindre smertene … men med et praktisk talt ikke-eksisterende helsevesen, er alt de har å døyve smerten med heroin, opium eller hasj. Fattige og rusmiddelavhengige mødre og barn har et desperat behov for hjelp – så IslamicRelief begynte å tilby gratis helsetjenester i 2008. Vårt nåværende prosjekt trapper opp denne støtten, med det målet å behandle over 32 000 mennesker med alvorlige sykdommer, vaksinere 24 000 mennesker og rehabilitere 300 narkotikaavhengige pasienter og sørge for at de mest alvorlige tilfellene får akutt sykehusbehandling.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR