Bosnia Hercegovina

Bosnia-Hercegovina led umåtelig i krigen 1992-5, da en kvart million mennesker omkom. Til tross for stabilisering siden krigen, er det fortsatt et av de fattigiste landene i Europa.

Selv om det har vært en del utvikling siden krigen i Bosnia og Hercegovina, mangler mange familier fortsatt permanente boliger over 20 år etter å ha mistet dem i konflikten, og arbeidsledigheten er høy med svært få muligheter for å få arbeid.

Islamic Relief i Bosnia og Hercegovina

Islamic Relief begynte arbeidet sitt i Bosnia og Hercegovina under krigen, ved å yte nødhjelp, levere mat, vann og klær. Etter krigen gjenoppbygde vi boliger, skoler og offentlige bygninger som hadde blitt ødelagt, og begynte å gi støtte i forbindelse med Ramadan og Qurbani, og det fortsetter vi med den dag i dag.

På grunn av dethøye dødstallet, fokuserer vi mye av vårt arbeid på å støtte aleneforelderfamilier og foreldreløse barn, da disse er blant de mest sårbare gruppene. Ved siden av vårtfadderprogram for foreldreløse, har vi også gitt omfattende psykososial hjelp til barn og familier som har blitt traumatisert av det de opplevde under og etter konflikten.

I et forsøk på å bedre mulighetene for sysselsetting, gir vi også rentefrie lån, basert på islamske finansmodeller, for å hjelpe folk som vil starte sine egne bedrifter eller reparere sine hjem. Uten støtte fra oss, ville de aldri ha fått muligheten til det, men etter hvert som lånene nedbetales, og nedbetalingsraten er over 90 %, kan vi låne pengene ut igjen til en annen familie. Det betyr at et bidrag blir brukt til å hjelpe den ene familien etter den andre.

Prosjekter i Bosnia Hercegovina