Haiti

Det ødeleggende jordskjelvet i Haiti i 2010 gjorde verden oppmerksom på et av de mest ustabile og fattige land i verden. Tusenvis døde og millioner mistet alt, men landet var allerede i en desperat situasjon før katastrofen.

Over halvparten av befolkningen levde allerede på mindre enn 1 dollar per dag og en tredjedel av barna led av kronisk underernæring – et av de høyeste tallene i verden, etter årevis med politisk ustabilitet. Jordskjelvet i 2010 ødela ikke bare skoler, sykehus og hjem, men Haitis allerede usikre fremtid ble satt i alvorlig fare av jordskjelvet.

Islamic Relief i Haiti

Islamic Relief begynte å arbeide i Haiti i dagene etter jordskjelvet, og leverte nødhjelp til de overlevende. Elleve dager etter jordskjelvet hadde vi satt opp den første av våre tre leirer, noe som ga sårt tiltrengt ly til hjemløse familier. Hver leir hadde vann og sanitærfasiliteter, som toaletter, dusjer og avløp, med distribusjon av mat og vann, hygieneartikler og nødvendige ting som ulltepper og kokekar for å lage mat.

Vår omfattende program på 60 000 000 dekket mer enn bare umiddelbare behov – vi begynte å arbeide for å bidra til å gjenoppbygge de mange bygningene som ble ødelagt, inkludert tre skoler for over 2 500 elever og nye boliger til 800 familier. I tillegg til dette ga vi yrkesopplæring for å hjelpe folk til å utvikle ferdigheter og få seg nye jobber, og fortsatte å støtte over 1000 familier som bor i Islamic Relief-leirene.

Prosjekter i Haiti