India

Til tross for en sterk økonomi, lever over en tredjedel av befolkningen på mindre enn 1 dollar per dag, så India har den største konsentrasjonen av fattige mennesker i verden

I de store byene lever tusenvis av barn i slummen eller på gata, og på landsbygda er det mangel på viktig infrastruktur som veier, sykehus og skoler, og det hindrer lokalsamfunn i å forbedre situasjonen.

Islamic Relief i India

Islamic Relief har jobbet i India siden 1994 og gitt nødhjelp etter flere kriser inkludert syklonen i 1999 i Orissa, jordskjelvet i 2001 og en ødeleggende tsunami i Gujarat i 2004.

I tillegg til nødhjelp, inkludert leirer, kjøkken og redningsmannskaper, arbeider Islamic Relief også i slummen for å finne langsiktige løsninger for noen av de mange millioner som sitter fastklemt i fattigdom. Vi støtter yrkesutdanninger i slummen, som gir viktige ferdigheter til folk, og øker sjansen for at de kan få seg arbeid og dermed tjene til livets opphold og forsørge familien. Vi har også iverksatt et utdanningsprogram i Uttar Pradesh for å gi folk en bedre sjanse til en lysere fremtid.

I tillegg til disse utviklingsprosjektene som er i gang, støtter vi også mer enn 1000 barn gjennom faddersponsing, som gir foreldreløse barn skoleutstyr og legebehandling. Vi deler også ut mat i forbindelse med Ramadan og Qurbani hvert år i avsidesliggende deler av landet, og i de store byene.

Prosjekter i India