Indonesia

Indonesia består av over 17 000 øyer. Det ligger på vulkanske forkastingslinjer, noe som gjør at det er svært utsatt for naturkatastrofer som jordskjelv, flom, skred og vulkanutbrudd – for eksempel tsunamien i 2004, som ødela et stort område, Banda Aceh, på en av de største øyene.

I tillegg til den ødeleggende tsunamien i 2004, har Indonesia tradisjonelt hatt helseproblemer som fugleinfluensa og dengue-feber, som spres av mygg, og mangel på tilgang til rent vann og sanitære forhold. I tillegg fortsetter politisk ustabilitet i enkelte provinser og arbeidsledighet gjør livet vanskelig for mange indonesere.

Islamic Relief i Indonesia

Islamic Relief har arbeidet i Indonesia siden 2000, og implementerte hjelpeprosjekter i kjølvannet av tsunamien, samt utviklingsprosjekter, for eksempel å gjenoppbygge Lhong Raya sykehus og Suak Pandan barneskole, samt installering av vannsystemer med bambusrør – dette naturlig materialet er varmebestandig, noe som gjør at det er perfekt for Indonesias tropiske klima.

Det å ha en permanent base i Indonesia gjorde at vi var i stand til å hjelpe etter tsunamien i 2004, allerede neste dag. Vår umiddelbare og vidtrekkende respons, som utdeling av mat, medisiner, telt og hygieneartikler, fikk anerkjennelse fra FN og den indonesiske regjeringen. Etter tsunamien gjenoppbygde vi hele landsbyer, boliger og offentlige bygninger, og vi arbeider nå med å omplassere folk i bærekraftige boliger og gi dem tilgang til helsetjenester, utdanning, rent vann og et levebrød.

Senere, i 2006 og 2009, da et ødeleggende jordskjelv rammet Indonesia, rykket vi ut i løpet av få timer, distribuerte nødhjelp, og tok nok en gang på oss å gjenoppbygge sentral infrastruktur og offentlige tjenester.

prosjekter i Indonesia