Syria

Til tross for tilbaketrekning av utenlandske styrker, anslår FN at det dør 100 mennesker hver dag i Irak. I tillegg gjør den stadige volden, strømstans, vannmangel og stigende drivstoffpriser dagliglivet uutholdelig for vanlige irakerne.

Syria

Millioner av mennesker har blitt fordrevet, og mange flyktet til nabolandene. Foruten ekstrem matmangel, har 59 % av sykehusene i Syria blitt skadet eller ødelagt. De som ikke klarte å flykte fra hjemmene sine er fanget i en syklus av frykt og desperasjon. Den offentlige infrastrukturen er alvorlig skadet, inkludert boliger, klinikker, sykehus og andre viktige tjenester som vann og kloakk. Resultatet av dette er overfylte tilfluktsrom. Videre begrenser vold menn, kvinner og barn i å få tilgang til drikkevann, mat og helsetjenester. Mange fordrevne syrere bor på uegnede umøblerte steder som skoler, sovesaler på universiteter og hønsegårder. De lever under utålelige forhold.

Islamic Relief i Syria

Islamic Relief har reagert på krisen og har vært med på å gi støtte til syrere siden krisen startet, med utdeling av nødrasjoner, husly, og forsyninger av ulltepper og hygienepakker. I tillegg har Islamic Relief vært med på å gi medisinsk hjelp i Syria der vi har nådd frem til over 2 millioner mennesker. Ettersom krisen fortsetter, fortsetter Islamic Reliefs nødjelp å hjelpe dem som er rammet av den pågående konflikten.

Prosjekter i Syria