Tsjad

Til tross for tilbaketrekning av utenlandske styrker, anslår FN at det dør 100 mennesker hver dag i Irak. I tillegg gjør den stadige volden, strømstans, vannmangel og stigende drivstoffpriser dagliglivet uutholdelig for vanlige irakerne.

Tsjad

Disse problemene forverres av ustabile forhold og stadige konflikter. Mangel på stabilitet betyr også varierende matvarepriser, slik at fattige familier sliter med å overleve, utdanningstilbudet er dårlig, og over halvparten av befolkningen kan ikke lese eller skrive.

Islamic Relief i Tsjad

IslamicRelief begynte å arbeide i Tsjad i 2006 under konflikten i Darfur, da tusenvis flyktet til Tsjad for å unnslippe kampene, og overveldet landet. Vi gav umiddelbar hjelp og støtte til flyktningene, og vi fortsetter å jobbe i Tsjad, med fokus på utviklingsarbeid.

I tillegg til nødhjelp, gir vi støtte til bønder, til vann- og sanitærfasiliteter, og opplæring i reproduktiv helse og jordmorutdanning, for å takle helseproblemene hos mødre i Tsjad. Vi jobber også for å beskytte Tsjad mot fremtidig tørke, ved å sikre at de produserer og lagrer nok mat mens de har vann, slik at de har mat når det er tørke.

Nåværende prosjekt: Forberedelser i tilfelle det blir tørke

Lite nedbør gjør at folk i landsbyene ofte lider av sult, så Tsjad trenger å forberede seg på tørketider på forhånd. Islamic Relief jobber i Sila-provinsen, og gir over 23 000 mennesker verktøy og utstyr for å hjelpe dem til å produsere mat hele året, samt nye brønner for å vanne åkrene i årene som kommer. Bønder får frø til å dyrke avlinger som kan klare seg i tørketiden, så de kan skaffe seg et matlageret slik at når tørken kommer, trenger ingen å sulte.

Prosjekter i Tsjad