Tsjetsjenia

Til tross for tilbaketrekning av utenlandske styrker, anslår FN at det dør 100 mennesker hver dag i Irak. I tillegg gjør den stadige volden, strømstans, vannmangel og stigende drivstoffpriser dagliglivet uutholdelig for vanlige irakerne.

Tsjetsjenia

I tillegg til den ødelagte infrastrukturen er arbeidsledigheten svært høy, etter noen anslag så høyt som 85 %. Over ti år etter krigen har mange familier fortsatt ikke et permanent hjem da de ikke har råd til å gjenoppbygge husene som ble ødelagt under krigen. Vintrene er harde og frysing og for å gjøre vondt verre, familier er i konstant frykt for å aktivere en av de anslagsvis 500 000 landminene som ligger begravd over hele Tsjetsjenia.

Islamic Relief i Tsjetsjenia

Vi begynte arbeidet der som respons på konflikten i 1995, for å gi nødrasjoner, rent vann, husly og legehjelp til flyktninger. Vi støtter foreldreløse barn gjennom vårt fadderprogram, og jobber sammen med World Food Programme for å gi varme måltider til skolebarn, slik at de blir sterke nok til å dra nytte av skolegangen.

Vi fokuserer også på langsiktig utvikling, for eksempel gjenoppbygging av boliger og infrastruktur, og programmer for å gi folk et levebrød. Arbeidsledigheten er høy, så vi gir mange familier en sjanse til å bli i stand til å forsørge seg selv.

Nåværende prosjekt: Oppdrett for å skape et livsgrunnlag

I Tsjetsjenia ble tusenvis av kvinner enker etter den forferdelige krigen, og de sliter med å forsørge sine farløse barn. Det er liten mulighet for sysselsetting, så Islamic Relief gir disse kvinnene en sjanse … ved å gi dem en ku! En familie får en drektig ku, som gir dem melk og melkeprodukter og som ikke bare familien kan spise, men som også kan selges på torget for å gi dem en inntekt. Best av alt, når kyrne har kalvet, blir kalvene gitt videre til en annen familie i nød, for å hjelpe dem også til å begynne å tjene til livets opphold! Denne syklusen fortsetter slik at flere familier ikke lenger vil være avhengig av veldedighet.

Prosjekter i Tsjetsjenia