I Tsjetsjenia drar hundrevis av mennesker med hørselsvansker fordel av at Islamic Relief har utvidet en unik ordning i avsidesliggende lokalsamfunn i hele regionen.

I fjor etablerte Islamic Relief et utviklingssenter som lar hørselshemmede få tilgang til større muligheter. Senteret ligger i Grozny og er et populært senter for døve menn og kvinner som får gratis timer i tegnspråk, og i lesing og skriving både på russisk og arabisk. Det gis også mulighet til å studere Islam.

Nyutdannede fra prosjektet lærer fra seg sine nye ferdigheter til hørselshemmede barn som går på en internatskole i Grozny og kvinner som arbeider på en tekstilfabrikk for funksjonshemmede.

Hearing-impaired children learn Arabic
I år kan Islamic Relief tilby slike kurs i avsidesliggende lokalsamfunn, der funksjonshemmede har særlige vanskeligheter med å reise inn til sentrum. Nyutdannede fra kurset blir ansatt for å støtte de oppsøkende kursene som finner sted i landsbyer tre ganger i uken.

Minst 500 mennesker vil dra direkte nytte av det ett år lange prosjektet, inkludert minst 200 hørselshemmede barn på en internatskole i Grozny. Spesialproduserte undervisningsmateriell vil bli formidlet slik at selv de som ikke kan delta i klassene kan ha nytte av det.

Outreach classes at a local library
Islamic Relief har jobbet i Nord-Kaukasus i Russland siden 1994, og leverer humanitære hjelpeprogrammer samt utviklingsprosjekter.