På egne ben

Gi en mann en fisk, og han har mat for en dag. Gi ham en symaskin, og han kan sy sammen en forretningsplan som passer hans egne behov.

Når vi hjelper mennesker med å skaffe jobb og starte virksomheter slik at de kan tjene nok til å kjøpe mat til familiene sine, redder vi dem ikke bare fra sult – vi løfter dem også ut av fattigdom.

I Pakistan trenger ikke Mohammed Rahim lenger å tenke på hvordan han skal skaffe mat til sine barn. Vi hjalp ham med å åpne en kolonialbutikk, slik at han kan tjene nok til å forsørge familien sin på seks.

Vi ga 28 år gamle Ameen Khan hans egen tuktuk. Nå sørger han for transport for sine naboer, og hjelper dem slik at de kan drive handel i byen og tjene nok penger til å skaffe mat til sine egne familier.

Tobarnsmoren Zahida Meersai fikk en symaskin etter oversvømmelsene i 2010 som ødela familiehjemmet hennes og gjorde dem hjemløse. Nå gir hun syopplæring, og forsørger ikke bare sin egen familie, men gir noe tilbake ved å gi andre muligheten til å forsørge seg selv.

I fjor hjalp vi 822 283 mennesker i Pakistan – akkurat som Mohammed, Ameen og Zahida – men det reelle tallet er langt høyere – for når vi hjelper én person kan hele samfunn ha fremgang, og dine bidrag vil rekke lenger!