Hjelp å gjenoppbygge og redde Palestina

 

Redd Palestina- Situasjonen i Gaza er uutholdelig for mange. Det har blitt beskrevet som et “utendørs fengsel”, og med Covid-19-pandemien blir det verre.

Donér i dag

 

 

kan bidra til kontantstipend for en husstand til å kjøpe vesentlige varer i en måned
kan gi psykososial støtte til 6 barn som er rammet av konflikt
kan hjelpe til med å reparere et hjem som er alvorlig skadet av luftangrep
Tast inn beløp

Hjelp å gjenoppbygge og redde Palestina

Gazastripen er et av de tettest befolkede stedene på jorden. Gaza har en befolkning på omtrent 2,1 millioner mennesker, og siden 2007 har den vært under en land-, sjø- og luftblokade pålagt av Israel.

År med konflikt og blokade har gjort at 80% av befolkningen er avhengig av humanitær hjelp for å overleve. Tilgang til rent vann er ikke mulig for 95% av befolkningen, og det er en pågående strømmangel som påvirker viktige tjenester som helse, vann og sanitet. Nesten halvparten av Gazas befolkning har ikke nok mat, rundt 60% av barna er blodfattige og mange barn lider av begrenset vekst på grunn av underernæring.

For titusenvis av barn er utdannelse nå utenfor rekkevidde

En generasjon unge mennesker har psykiske arr fra bombingene og blokaden. To av tre ungdommer i Gaza lider av posttraumatisk stresslidelse (PTSD), og mange små barn kan ikke sove på grunn av mareritt. Vi må investere i og prioritere psykiske helsetjenester for unge.

Frykt for en ukjent fremtid

Mohammad al-Khatib, 17, Gaza

«Om noen måneder er jeg ferdig med videregående. Jeg er redd for at jeg ikke vil få gode karakterer, eller at jeg kanskje ikke engang kan fullføre studiene.»

«Jeg er en av de utmerkede studentene, men jeg trenger fortsatt tilleggstimer i noen fag fordi læreplanen er vanskelig. Imidlertid tillater ikke vår økonomiske situasjon dette, siden min far ikke kan betale gebyrene for tilleggstimene.»

«Drømmen min er å bli uteksaminert fra universitetet og spesialisere meg i sosialt arbeid, fordi jeg gjerne vil hjelpe andre, spesielt de unge.»

«Noen ganger føler jeg fortvilelse og frustrasjon, og jeg er veldig bekymret for ikke å kunne forstå leksjonene eller få tilleggstimer.»

«Det som gjør alt vanskeligere er at vi lærer online på grunn av koronapandemien. Å ikke være på skolen betyr at jeg ikke får anledning til å stille lærere spørsmål om ting jeg ikke forstår.»

«Å studere online har vært veldig vanskelig for meg fordi du må ha en bærbar datamaskin eller mobiltelefon for å følge timene, men vi har ikke råd til disse.»

«Selv om jeg hadde dem, ville jeg trengt internett og strøm, men strømmen ble ofte slått av. Dette er tilfellet nå etter at bombingen begynte.»

«Selv om jeg drømmer om å fullføre utdannelsen min, er det som bekymrer meg mest at når jeg blir uteksaminert fra universitetet, vil jeg ikke kunne finne en jobbmulighet som vil hjelpe meg med å forbedre familiens tilstand og bygge fremtiden min. Jeg er redd for at jeg skal sitte hjemme som tusenvis av andre nyutdannede akkurat nå.»

HJELP MOHAMMADS DRØM MED Å GÅ I OPPFYLLELSE. DONER I DAG.

Palestina Emergency: Islamic Reliefs respons

Islamic Relief gir medisinsk nødhjelp, sengetøy, matkuponger og annen viktig hjelp til familier som er på flukt og de som trenger det mest. En donasjon på Kr.1000 kan gi akuttmedisinske operasjoner.

Islamic Relief etterlyser internasjonal bistand for å støtte gjenoppbygging av skadet infrastruktur, styrke helse- og elektrisitetsnett og gi psykososial støtte.

Hva kan du gjøre for å hjelpe Palestina?

En tredjedel av folket i Palestina lever under fattigdomsgrensen. Tusenvis av familier sliter med økonomiske vanskeligheter. Dine donasjoner kan gi Palestina den hjelpen den trenger. Doner nå og hjelp til å redde Palestina.

Allah (SWT) forteller oss i Den hellige Koranen:

“Ikke et blad faller, men at han vet det.” [Al An’am, 6:59]

Med din støtte kan Islamic Relief hjelpe med å gi livsviktig støtte til å gjenoppbygge Palestina i de mest konfliktrammede områdene. Vil du hjelpe dem?

Vi har jobbet i Palestina siden 1997 med å tilby livreddende nødhjelp og avgjørende ernærings-, utdannings- og psykososial støtte til familier i regionen. Dette er imidlertid bare mulig med din pågående støtte.

Med din hjelp kan vi gjenoppbygge og redde Palestina. Vennligst donér i dag.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR