Ramadan 2021: Vi er ett

Til tross for pandemien vil Islamic Relief under Ramadan 2021 fortsette sitt livreddende arbeid rundt om i verden, og sørge for at donasjonene dine når ut til de som trenger dem mest.

kan gi en familie mat i en måned
kan gi fire personer medisinsk behandling gjennom en mobil helseklinikk i Jordan
kan gi et viktig hygienesett til fire familier som lever i konflikt

Profeten (PBUH) sa: “De troendes likhet med gjensidig kjærlighet, barmhjertighet og godhet er lik ett legeme; når noen deler verker, er det vondt i hele kroppen på grunn av søvnløshet og feber. ” (Sahih Muslim)

Mens så mye rundt oss føles usikkert, kan vi føle oss trygge i løftet fra Allah, den mest sjenerøse, at det å gi veldedighet bare kan øke vår rikdom.

Føler vi fremdeles kvalen til utallige familier i Gaza fengslet av beleiring, sulten til et barn i Myanmar som ikke har noe å spise i kveld, eller skrikene til en mor som mistet barnet sitt blant kuler og bomber i Jemen i dag?

Denne Ramadan, la oss føle deres kamp og komme sammen som en

Vi vet at disse tider er tøffe for alle, men Allah (SWT) har gitt oss svaret. Allah har fortalt oss at Sadaqah beskytter oss mot ulykke og sykdom. Han forteller oss til og med at det å gi veldedighet bygger deg opp som et godt menneske! Allah er virkelig den mest sjenerøse, Alhamdulillah.

Kan du kjenne sulten hans?

Kr585 kan gi en familie mat i en måned

 

Kan du kjenne hennes svake puls?

Kr1300 kan gi to familier i en nødsituasjon vann i en måned

 

Kan du kjenne tapet hennes?

Kr1515 kan gi behandling for fem underernærte barn i Jemen

Kjenn smerten og vis dem at vi er ett

Vi er i frontlinjen i over 30 land, akkurat som vi har vært med hver eneste store katastrofe siden 1984, og har levert mat, vann og nødhjelp til de i desperate tider. Sammen hjalp vi 13,8 millioner mennesker i fjor. Din Zakat og Sadaqah kan redde liv.

I år skal vi vise våre brødre og søstre at vi er ett.

Hva er Ramadan?

Ramadan er den niende måneden i den islamske månekalenderen.

Friske voksne muslimer faster i løpet av måneden Ramadan fra daggry til skumring. Dette betyr å avstå fra å drikke, spise, umoralske handlinger og sinne. Andre tilbedelser som bønn, lesing av Koranen og nestekjærlighet oppmuntres også i løpet av den hellige måneden.

 

Når er Ramadan 2021?

De eksakte datoene for Ramadan endres hvert år fordi den islamske kalenderen er basert på månens sykluser. Fordi den islamske kalenderen er basert på månesyklusen, roterer den hellige måneden Ramadan omtrent ti dager hvert år. Du kan finne oppdatert informasjon på Ramadan-rutetabellen her.

 

Når starter Ramadan?

Ramadan begynner offisielt når den islamske måneden Shaban slutter. Siden den islamske kalenderen er basert på månesyklusen, roterer den hellige måneden Ramadan med omtrent ti dager hvert år.

 

Når slutter Ramadan?

Eid al-Fitr, den muslimske feiringen markerer offisielt slutten på Ramadan. Den nøyaktige timingen er basert på observasjonen av månen. Eid al Fitr begynner offisielt i begynnelsen av den islamske måneden Shawwal.

 

Hva skjer hvis du går glipp av faste under Ramadan?

Hvis du ikke faster noen av dagene av Ramadan, må du betale en veldedig form for kompensasjon. Hvis du har gått glipp av faste av nødvendighet og ikke kan gjøre opp de tapte dagene etterpå, må du betale fidya (fidyah). For faste som ikke blir utført uten grunn, må du betale kaffarah.

 

Ramadan Sadaqah

Profeten (PBUH) ville gi veldedighet gjennom hele året, men øke sin sadaqah under Ramadan. Ibn Abbas (må Allah være fornøyd med ham) sa: “Profeten (PBUH) var den mest sjenerøse av mennesker, og han var mest raus under Ramadan.” (Bukhari)

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR