Islamic Relief oppfordrer støttespillere til å gi sjenerøst til vår dedikerte appell.

Mange sivile har flyktet fra hjemmene sine midt i den raske opptrappingen av konflikter i Afghanistan. Situasjonen, som begynte tidligere i år, utvikler seg nå i rasende fart.

De siste vurderingene indikerer at allerede over 10 000 mennesker nylig har ankommet Kabul etter å ha flyktet fra hjemmene sine. Uten et sted å bo, sover mange på gata. I Nangarhar -provinsen antas rundt 28 000 mennesker å ha flyktet fra hjem i Kunar.

Det frykter at mange flere familier vil bli fordrevet etterhvert som konflikter sprer seg og regjeringen mister kontrollen over flere deler av landet.

“Vi er veldig bekymret over den siste utviklingen i Afghanistan,” sier Mohammad Golam Sorwar, vår programleder i Afghanistan. “Sult har spredd seg betydelig, og det påvirker hovedsakelig sårbare grupper, inkludert kvinner og barn.

– De internt fordrevne lever under fryktelige forhold. Med tall ventet å øke, er vi bekymret for at situasjonen kan eskalere til en hungersnød. Vi oppfordrer alle parter til å utvise selvbeherskelse og be om øyeblikkelig våpenhvile. “

Afghanistans matkrise

Den siste utviklingen forverrer en allerede alvorlig humanitær situasjon. Etter flere tiår med konflikt og politisk usikkerhet kombinert med tre ødeleggende bølger av Covid, har tørke etterlatt 14 millioner mennesker en matkrise.

Sårbare mennesker som er fanget opp i denne utdypende krisen har et presserende behov for mat og vann, samt hygieneartikler for å holde sykdommen i sjakk, nødhjelp og overlevelsesartikler.

I over 20 år har Islamic Relief levert sårt tiltrengt humanitær bistand og utviklingsbistand i Afghanistan. Vi lanserer nå en appell på 5 millioner pund med vårt første svar på krisen med fokus på Kabul, Balkh og Nangarhar som områder der behovene er spesielt store.

Vennligst støtt vårt livreddende arbeid: doner til vår Afghanistan nødappell nå.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR