Det er ti år siden konflikten i Syria brøt ut og millioner av mennesker strever for å overleve.

Seks millioner mennesker har blitt fordrevet fra hjemmene sine, og kostnadene for basisvarer har økt 20 ganger siden krigsutbruddet.

Veldig mange mennesker har mistet livet, og besteforeldre opplever å være den eneste omsorgspersonen for sine foreldreløse barnebarn. Dette er en realitet som Abu Ziyad kjenner alt for godt.

Etter å ha mistet sønnen da landsbyen hans ble bombet, passer han på sine foreldreløse barnebarn alene.

Abu Ziyad fra Syria

Siden de flyktet hjemmefra, har familien blitt tvunget til å flykte igjen og igjen som følger av angrep mot forskjellig områder. 

Det har vært særlig vanskelig for barnebarna til Abu Ziyad, som har vært vitne til så mange grusomme situasjoner.

Dessuten har Abu Ziyad mistet levebrødet sitt etter å ha mistet hjemmet sitt og naboene sine.

Islamic Relief: Hjelpe Aby Ziyad til å bli selvhjulpne igjen

Abu Ziyad med barnebarna hans

Før konflikten var Abu Ziyad sauebonde. Men, han mistet flokken sin under luftangrepene og dermed mistet han også levebrødet sitt.

Og det var der vi kom og hjalp Abu Ziyad.

Ti år etter at krisen startet i Syria, har Islamic Relief hjulpet tusenvis av familier som Abu Ziyad som har blitt tatt vekk fra hjemmet, for å hjelpe de å kunne tjene til livets opphold igjen.

Vi ga bestefaren drektige søyer til å produsere melk som skulle selges på markedet. Abu Ziyad passer nå godt på sauene sine.

Vi våkner tidlig hver morgen for å mate sauene. Vi melker dem og tar dem ut av låven før vi vasker dem. Vi gir dem mat ved middagstid, og om kvelden sjekker vi dem for tegn på infeksjon eller sykdom.

Rett etter at de ble gitt til Abu Ziyad, fikk sauene flere lam, noe som betyr at han vil kunne tjene mer penger på å selge dem som kjøtt. Abu Ziyad jobbet hardt for å melke søyene, noe som betydde at han kunne produsere ost og melk for å bli solgt med fortjeneste.

Dette gir ham nok inntekt til å kjøpe mat for å forsørge familien sin. I tillegg til dette gir sauene nok melk til at Abu Ziyad og hans familie kan nyte ferske og næringsrike meieriprodukter hver dag:

Da vi ankom, måtte vi stole på maten andre ga oss. Vi pleide å drikke melk en gang i uken, men nå, takket være den allmektige Gud, kan vi lage vår egen melk og ost og kjøpe annen mat, for eksempel brød og grønnsaker.

Takket være dette prosjektet drikker nå barnebarna mine melk hver morgen.

Alhamdulillah, dette prosjektet har økt inntekten til nesten 2000 familier i Nord-Syria. Disse familiene har mottatt husdyr, fôr, vaksiner, hvetefrø og gjødsel for å komme i gang.

Islamic Relief dannet også lokale komiteer, og ga medlemmene opplæring i landbruket og råd om det lokale markedet for å gi folk muligheten til å selge sine produkter for å tjene penger. I tillegg ga våre veterinærspesialister og landbruksingeniører praktiske råd.

Dette prosjektet har hatt en særlig sterk innvirkning ved å lette vanskeligheten hos familier som står overfor Coronavirus-pandemien, noe som har lagt stor belastning på levebrødene deres. I hele regionen blir forsørgerne tvunget til å velge om de skal ut på jobb og risikere eksponering for viruset, eller bli hjemme og la barna deres sulte.

Familier, spesielt de med enker og foreldreløse barn, har nå muligheten til å tjene inntekt på arbeid som kan utføres alene, eller med lett administrativ sosial distansering.

Din støtte vil bety veldig mye for familier som Abu Ziyad. Det vil gjøre det mulig for oss å fortsette å støtte familier for å bygge en pålitelig inntektskilde som de kan stole på.

Som Abu Ziyad sier: “Vi håper du vil hjelpe dette prosjektet, ettersom det har hatt en så positiv innvirkning på de fattige familiene som har lidd gjennom denne krisen.”

Takk for at du hjelper oss med å redde liv. Hjelp oss å fortsette med det livsviktige arbeidet mot de som fortsatt lider.

Doner til vår Syria-appell og hjelp oss å redde liv.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR