Islamic Relief støtter familier i Afghanistan som har vært rammet av tørke, og som ikke vet hvor deres neste måltid kommer fra. Den siste tørken har ført til at 14 millioner mennesker står overfor en alvorlig matkrise, ettersom mangel på nedbør har ført til lave avlinger og en kraftig økning i matvareprisene. Mange familier er svært sårbare og har stor risiko for underernæring.

Den nåværende tørken i landet forverrer en allerede fryktelig situasjon der politisk usikkerhet, mange års konflikt og Covid-19-pandemien har skadet mange lokalsamfunn.

Konflikt tvinger hundretusenvis av mennesker til å flykte fra hjemmene sine hvert år. Mange har mistet sine nærmeste og lider av traumer som følger med sorg, forflytning og usikkerhet. Kvinner og barn er spesielt hardt rammet.

Afghanistan har blitt hardt rammet av Covid-19-pandemien. Restriksjoner som er pålagt å bekjempe spredningen har fått mange til å miste levebrødet, og mange familier har ikke en pålitelig inntekt de kan forsørge seg selv på.

Tørken har nå presset landet til randen av kollaps, og Afghanistan står overfor en av verdens verste matkriser.

Mangel på tilgang til mat og vann øker forekomsten av alvorlig underernæring, og halvparten av befolkningen vet ikke hvor det neste måltidet kommer fra.

 

Islamic Reliefs svar

De berørte familiene har akutt behov for mat, vann, levebrød, husly og hygienehjelp. 

Islamic Relief har allerede distribuert matpakker som inneholder stiftvarer som ris og brød til over 13 000 familier.

Vi planlegger nå et mer omfattende langsiktig prosjekt for å hjelpe over 200 000 mennesker over hele landet med sine grunnleggende behov og støtte for levebrød.

Islamic Relief har hjulpet sårbare mennesker i Afghanistan siden 1999. Med din hjelp kan vi fortsette vårt livreddende arbeid i landet og videre. Vennligst donér til vår hungersnødappell.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR