Um Ahmad, 73, bor sammen med sine ni barnebarn. Før konflikten begynte, var hun og hennes familie trygge og komfortable i Hobait, nært Idleb.

Bestemor husker lykkelige tider i hennes landsby, som er der hun vokste opp, hvor hun gikk på skolen, og nøt familiesammenkomster senere i livet.

“Jeg kommer aldri til å glemme eksplosjonen”

“Det tok krisen et par måneder for å utvide seg og nå de områdene nær landsbyen vår. En natt, var det en eksplosjon som ble hørt av alle beboerne. Jeg kan aldri glemme den eksplosjonen. Jeg skulle ønske at jeg hadde dødd før jeg hørte den, det var som at lyden var begynnelsen på et nytt kapittel av bostedsløshet. Det er som et viskelær som erstattet de siste lykkelige minnene med sorg, tristhet og drap. ”

Da området ble rammet av raketter,bomber og luftangrep, flyktet hun og hennes familie i mørket. De kjørte over et jorde og gjemte seg i en hule inntil situasjonen så ut til å roe seg ned.”Da min sønn gikk for å sjekke huset og bringe det han kunne, inkludert vann for barna – som var livredde – begynte rakettene plutselig å treffe bygda igjen.”Da min sønn var sen (med å komme tilbake til oss) fant vi ut at han, far til mine fem barnebarn, ble drept i det samme luftangrepet. Tilstrekkelig for oss er Gud, og [Han er] den beste planleggeren. “Uten mat, drikke eller husly, Um Ahmad tok hennes barnebarn og reiste til en leir for fordrevne i Kah, Syria. I den første leiren, var det så mange mennesker at de humanitære organisasjonene ikke var i stand til å møte deres behov. De ventet i tre dager for et telt, før de prøvde en annen leir – hvor de fortsatt ikke fikk ly. Til slutt kom de på Al-Karama camp der hun fikk et telt i løpet av to dager.

“Vi har mistet alt”

“Islamic Relief kom og skrev ned våre behov. Vi klarte ikke å ta noe med oss: ingen klær eller tepper. Vi har mistet alt, inkludert vårt levebrød, og vi er nå i behov for kontinuerlig hjelp.”Dagen etter brakte de oss et viss antall pledd, tepper og telt tetningsmasse samt matpakker for oss og for det store antallet nye ankomster av fordrevne. Takk til Gud, så til dere for de grunnleggende elementene som dere gir til oss.

“Islamic Relief har gitt tepper, telt, og matpakker kontinuerlig. De har også gitt toalett enheter og toaletter. I tillegg har de fått frem smilene på mine barnebarns ansikter ved å distribuere høykvalitets vinterklær, i eksakte størrelser og i henhold til barnas valg. Dette var den første hjelpen av sitt slag som gjorde at min sønns barn glemmte sin sorg og gjorde dem svært fornøyd.

“Du har minnet meg på sin fars rolle som brukte å bringe nye klær for dem hvert år. Jeg anser Islamic Relief til å være vår familie siden den spiller rollen som far for mine barnebarn. Du minnet oss om de glade minner fra fortiden. Dette lindrer våre smerter og tristhet enormt. ”

“Våre drømmer har gått bort, og vi lever nå i mørket”

Til tross for arbeidet til Islamic Relief, finner Um Ahmad lite sikkerhet og lettelse i leiren. “Kom og se oss nå, vi er ingenting. Alt har forsvunnet, våre drømmer har forsvunnet, og vi lever nå i mørket. Vi lever i Guds øyne. Fra herskapshus til gravene, “sa hun, sammenligne hennes familie hjem til teltene der hennes familie og mange andre sliter med å overleve.

“Det kalde været kommer til å drepe barna siden teltet ikke er laget for å beskytte mot kulde. Dette er fordi vi har ingen varmeapparat, men selv om vi hadde en, vil vi ikke være i stand til å kjøpe tre og nyte varmen siden vi ikke har penger. Hver dag, lider barna av kulde, diaré og influensa på grunn av den ekstreme kulden. Temperaturen er ofte på  -5 ° Celsius over natten. ”

Familien eier en tradisjonell parafin ovn, men når de bruker den til matlaging eller varme, samler røyken seg i innsiden av teltet. Det er lite vann til å vaske sine klær i, og i løpet av sommervarmen må familien åpne ventilasjonsåpninger i teltet – det gjør dem sårbare for slangebitt og skorpion stikk.

“Vi venter på hjelp fra Gud”

“Vi sitter her og lider i stillheten. Om nettene, mine barnebarn ligger ved siden av meg, og jeg varme dem for at de skal sovne. Vi venter på hjelp fra Gud. Mesteparten av tiden, er jeg bekymret for barna. Hver dag er jeg bekymret og tenker på hva jeg hadde gjort hvis jeg mistet noen av dem, og det er derfor jeg ofte ikke får sove.

“Mine barnebarn lider også av å ikke kunne delta på skolen , gitt utilgjengelighet av lærere eller offisielle skoler, eller bøker eller penner. Vi er bekymret for dem siden de fleste av mine barnebarn har gått glipp av fire år med regelmessig skolegang, noe som vil påvirke dem i fremtiden. ” Barnas klær er slitt, forteller hun, og barna er triste siden det ikke er penger til å få dem nye klær. Um Ahmad ser at barna mister vekt, på grunn av mangel på næringsrik mat.

 

“Islamic Relief supportere er vår familie”

 

“Vi ønsker å få budskapet til tilhengerne av Islamic Relief at du er ansvarlig for våre barn, som om du er vår familie og i vårt hjem. Vi takker deg for din gavmildhet, og vi ønsker deg enda mer godt. Måtte Gud velsigne deg. “Um Ahmad, som så mange andre er fanget opp i Syrias dødelig konflikt, står overfor en usikker fremtid. Men siden krisen går nok et år, holder hun på sin tro og håper at en dag hun og hennes familie kan gå hjem. “Jeg tror at krisen vil fortsette i mer enn åtte år. Nå sult jager oss på en daglig basis, og vi ikke vet hva fremtiden vil bringe. Vi håper å komme tilbake [hjem] snart. Jeg håper å leve fattig i landsbyen min heller enn å være rik i denne leiren. Hvis Gud vil, er lettelsen ikke langt unna. ”

Islamic Relief har levert livreddende hjelp siden utbruddet av krisen, og jobbet på bakken i Syria siden 2012. Vi bistår også flyktningfamilier i land, inkludert Irak, Jordan og Libanon.

Islamic Relief har nådd over 7 millioner mennesker siden begynnelsen av krisen, og arbeider dypt inne Syria så vel som i nabolandet Libanon, Jordan og Irak.

Islamic Relief © 2019 | All Rights Reserved

RASK DONER