Kan gjenoppbygge et hus for en familie i Syria.
Kan betale en legelønn for en måned.
kan støtte kostnader til drift og vedlikehold av fysioterapiverkstedene.
Tast inn beløp

I møte med krig og fordrivelse har syriske flyktninger vist bemerkelsesverdig motstandskraft. På Verdens flyktningdag deler vi historien om Hana* og familien hennes, som har taklet utfordringene ved å være på flukt med styrke og mot.

Etterlot alt bak seg

Hana var en gang en blomstrende butikkeier i byen Aleppo. Livet hennes var fylt av livlig aktivitet rundt driften av den lille dagligvarebutikken, som bidro til å forsørge familien hennes. Men da krisen brøt ut, ble verden snudd på hodet. Butikken ble ødelagt, og familien ble tvunget til å flykte fra hjemmet sitt i ly av natten og søke tilflukt i Libanon.

«Jeg husker den natten vi dro», minnes hun. “Vi kunne høre bombene i det fjerne. Vi pakket det vi kunne bære, og bare løp.” Hana, ektemannen Tarek og deres fire barn la ut på en farefull reise, og til slutt slo de seg ned i en trang leilighet i Libanons hovedstad Beirut.

Sliter i et nytt land

Livet i Beirut har vært alt annet enn enkelt. Tarek, som er en dyktig snekker, sliter med å finne arbeid, og familien er i stor grad avhengig av humanitær hjelp. Hana bruker dagene på å ta seg av barna og forsøke å gjøre det nye hjemmet deres så komfortabelt som mulig. «Vi har mistet alt, men vi har fortsatt hverandre», sier hun. «Det er det som holder oss oppe.»

De psykologiske følgene av flukten har vært enorme. Hana blir ofte overveldet av angst og frykt for barnas fremtid. Hun innså at hun trengte støtte, og tok kontakt med lokale hjelpeorganisasjoner. Gjennom Islamic Relief begynte Hana å delta på psykologiske og sosiale støttesamtaler for flyktninger.

Fant styrke i støtten

«Samtalene ble et vendepunkt for meg», forklarer Hana. «Jeg har alltid sett på meg selv som sterk, men disse timene gjorde meg enda sterkere.» Gruppeterapitimene ga Hana et trygt rom der hun kunne dele sine erfaringer og komme i kontakt med andre kvinner som sto overfor lignende utfordringer.

Hana knyttet tette bånd med de andre deltakerne, og skapte et nettverk av støtte som strakte seg utover timene. “Vi delte historiene våre, frykten og håpet vårt. Det var utrolig helbredende”, sier hun. Den psykologiske støtten bidro ikke bare til at Hana fikk det bedre psykisk, men ga henne også praktiske verktøy for å håndtere stress og angst.

Tareks reise: Gjenoppbygging fra ruiner

Mens Hana fant trøst i støttesamtalene, slet Tarek med å tilpasse seg det nye livet deres. Tapet av levebrødet og den konstante bekymringen for å forsørge familien tynget ham tungt. Han fant imidlertid en ny mening med livet gjennom et yrkesopplæringsprogram som Islamic Relief tilbød.

Tarek begynte på et snekkerverksted, der han kunne forbedre ferdighetene sine og gjenvinne selvtilliten. «Å jobbe med hendene ga meg håp igjen», sier han. «Det minnet meg på hvem jeg er og hva jeg er i stand til.» Opplæringen styrket ikke bare Tareks snekkerferdigheter, men ga ham også en følelse av fellesskap og støtte.

Bygger en ny fremtid

Hana og Tarek fortsetter å navigere i sitt nye liv i Libanon, men de har fortsatt håp for fremtiden. Barna deres, som er inspirert av foreldrenes motstandskraft, tilpasser seg godt. Den eldste datteren, Lina, drømmer om å bli lege, mens sønnen Ahmed gjør det strålende i skolen.

«Jeg vil at barna mine skal få de mulighetene vi aldri fikk», sier Hana. «Jeg vil at de skal være trygge, få utdannelse og en fremtid full av muligheter.» Med støtte fra Islamic Relief jobber Hana og Tarek for å gjenoppbygge livene sine og skape en bedre fremtid for barna sine.

Islamic Relief står i solidaritet med #flyktninger

Islamic Relief har respondert på kriser som følge av tvungen migrasjon siden vi startet vårt humanitære arbeid i 1984, og bare i fjor ga vi livreddende støtte til rundt 800 000 flyktninger.

Vi står i spissen for arbeidet med å hjelpe familier som er fordrevet fra hjemmene sine, inkludert de som er rammet av krisene i Syria, Gaza og Sudan, og av den ødeleggende tørken i Somalia og Etiopia.
I tillegg til å gi livreddende hjelp, arbeider Islamic Relief for å ta tak i de grunnleggende årsakene til fordrivelse, og lindrer lidelsene ved å støtte vertssamfunn og fordrevne lokalsamfunn og hjelpe dem med å tilpasse seg klimaendringene.

Historien til Hana og Tarek er et bevis på styrken og motstandsdyktigheten til syriske flyktninger, og understreker det kritiske behovet for kontinuerlig humanitær støtte for å hjelpe familier med å gjenoppbygge livene sine. På denne Verdens flyktningdag minnes vi de millioner av mennesker på flukt som Hana og Tarek, og vi bekrefter vår forpliktelse til å gi dem den støtten og de ressursene de trenger for å trives.

Bli med oss og støtt familier som har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine på grunn av konflikt og katastrofer. Ved å donere til Islamic Relief kan du bidra til å skaffe til veie viktige ressurser og gjøre det mulig for flyktninger å gjenoppbygge livene sine med verdighet og håp.

*Navn endret for å beskytte konfidensialitet

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR