Den humanitære situasjonen i Afghanistan forverres raskt, ettersom mange har blitt tvunget til å flykte fra hjemmene sine midt i opptrappingen av konflikten. Dette har etterlatt mange familier svært sårbare og de trenger akutt hjelp.

Nesten 600 000 mennesker fra hele Afghanistan har blitt fordrevet i år og har flyktet til Kabul, i tillegg til andre større byer som Herat, Nangarhar og Balkh.

Mange av de som har blitt fordrevet fra sine hjem trenger hjelp.

For å gjøre saken verre, fortsetter prisen på mat og drivstoff og stige, slik at folk sliter med å forsørge familiene sine.

Afghanistan sto allerede overfor en stor matkrise. Etter flere tiår med konflikt og politisk usikkerhet kombinert med 3 ødeleggende bølger av Covid-19, har tørke i landet etterlatt 14 millioner mennesker uten nok mat.

Mange familier vet ikke hvor deres neste måltid kommer fra, og spesielt sårbare grupper, inkludert kvinner og barn, har blitt verst rammet av matkrisen.

Sårbare mennesker fanget i Afghanistan trenger akutt mat og vann, i tillegg til hygieneartikler for å holde sykdommen i sjakk, nødhjelp og overlevelsesartikler.

Islamic Relief planlegger en nødrespons for å gi familier i Kabul, Balkh, Herat og Nangarhar disse viktige elementene.

Vi har vært ved siden av folket i Afghanistan siden 1999, og har gitt viktig mat- og levebrødsstøtte, i tillegg til å kjøre utdanningsprogrammer, gi støtte til sårbare kvinner og barn og hjelpe til med å bekjempe spredningen av Covid-19 i landet.

Vennligst støtt vårt livreddende arbeid: doner til vår Afghanistan nødappell nå.

 

 

 

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR