Islamic Relief har inngått en offisiell avtale med Nelson Mandela barnesykehus i Johannesburg, for å etablere «Islamic Relief Oncology Centre of Exellence».

Nelson Mandela er an av de mest kjente ledere i nyere historie. Etter å ha sonet 26 år i fengsel, ble han den første statsministeren i en apartheid-fri Sør-Afrika. Han så får seg et land med frihet, likeverd, toleranse og lykke. For ham, barn er hjørnesteiner i samfunnet, og deres fremtid var drivkraften i hans kamper. En av Mandelas drømmer var å åpne et barnesykehus i hans hjem i Johannesburg.

Islamic Relief har inngått en avtale med R110 millioner for å bygge et senter for onkologi, som for alltid vil forandre livreddende behandling for barn over hele det sørlige Afrika. Senteret blir hylet som en del av arven etter Nelson Mandela, mens verden markerer ettårsdagen for hans bortgang.

Dr Mohamed Ashmawey, administrerende direktør i Islamic Relief Worldwide, sa «Nelson Mandela ga oss visjonen for våre barn, som binder alle våre hjerter sammen. Vi måtte være en del av dette.»

Han fortsatte: «Islamic Relief og dens støttespillere rundt om i verden i dag er ydmyket og beæret over å bli en del av den visjonen og en del av hans arv. The Islamic Relief Oncology Centre of Exellence vil gi intensiv pediatrisk og spesialbehandling, og oppfylle Nelson Mandela sitt siste ønske ved å bygge dette sykehuset i Johannesburg. Ingen barn vil bli avist fordi vi ikke har råd til å betale».

«Dette er først og fremst en toppmoderne barnesykehus i Sør-Afrika, men det vil utvikle seg videre til – med Guds vilje – å spille en transformerende rolle ved å forbedre barnesentrerte helsetjenester i kontinentet, hvor vi startet vår arbeid for 30 år siden»

Sibongile Mkhabela, administrerende direktør i Nelson Mandela Children Hospital Trust, sa: «Når vi tenker på ett års jubileum av Mr. Mandelas bortgang, vi som helseforetaket blir ydmyket av støtte fra Islamic Relief. På vegne av vår styre, vil vi gjerne takke deres globale giversamfunnet for denne inspirerende donasjonen.»

Avtalen ble signert under en befaring til Nelson Mandela Children Hospital, som blir bygget i Johannesburg, Sør-Afrika på årsdagen for Mr. Mandelas bortgang.

Islamic Relief Worldwide bobestyrer Tahir Salier, administrerende direktør Dr Mohamed Ashmawey og Islamic Relief Sør- Afrikas landdirektør, besøkte Yusuf Parel området, med representanter fa Nelson Mandela Children Hospital Trust.

Statistikken øker når det kommer til kreft som rammer barn i hele Afrika. Men, mer enn 40 prosent av barna får aldri den spesielle behandlingen de trenger. Mens i land som Storbritannia er overlevelse sjansen så høy som 80 prosent, men i Sør- Afrika, vil en av to barn dø av kreft.

Som et senter som er fremragende i sitt felt, når onkologi enheten åpner vil den gi flere barn sjansen til å bekjempe kreft og overleve.