14.09.2023

En uke etter det ødeleggende jordskjelvet som rammet sørvest for Marrakech 8. september, har marokkanske myndigheter offisielt rapportert om 3 000 omkomne og 5 674 skadde, og det forventes at antallet omkomne vil øke. De hardest rammede provinsene er al-Haouz, Azilal, Chichaoua, Marrakesh, Ouarzazate og Taroudant.

Begrenset tilgang til informasjon om jordskjelvets konsekvenser, inkludert humanitære behov, kombinert med begrenset fysisk tilgang til de berørte lokalsamfunnene, gjør det vanskelig å vurdere og verifisere omfanget av behovene.

– Over 380 000 mennesker ble rammet av et jordskjelv med en styrke på 6,8 som rammet Marokko 8. september 2023 kl. 23.11 lokal tid.
– Tidlig i morges ble det registrert et etterskjelv med en styrke på 4,6 i hele Marrakesh-regionen, noe som skremte befolkningen ytterligere.
– Konsekvensene for husene har vært ødeleggende. Mange av husene av leire og tre har kollapset. Hele familier tilbringer nå natten uten tak over hodet.
– Redningsmannskapene i regionen intensiverer innsatsen i de ødelagte landsbyene etter hvert som sannsynligheten for å finne overlevende minker.
– Hjelpearbeidet vanskeliggjøres av ødelagte transport forbindelser, som forsvant sammen med tusenvis av hjem i jordskjelvet.

Islamic Reliefs respons: 

– I dag har IR-teamet i samarbeid med lokale partnere delt ut 200 pledd i Chichawa, 100 hygienesett i Amizmiz og ytterligere 100 skal deles ut til familier i morgen (15. august 2023).
Til nå har 400 pledd, 400 madrasser og 100 hygienesett blitt delt ut til de berørte lokalsamfunnene.

– Teamet samarbeider med lokale partnere for å koordinere kommende utdelinger og identifisere målområder.

– For å takle utfordringene i forsyningskjeden vil teamet ha omfattende lister over forsyningskjeden på plass, noe som vil effektivisere distribusjonsprosessen innen i morgen.

Husk at alle donasjoner teller, store som små! La oss bidra til å kaste lys over livene til dem som er rammet av disse katastrofene. Sammen kan vi vise vår solidaritet og støtte til våre Marokkanske brødre og søstre.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR