Kan gi en familie mat i en måned
Kan gi brød til 675 mennesker på flukt fra krigen i Syria
Kan sende et barn på skole i ett år og gi en kvalitetsutdanning.
Tast inn beløp

Ramadan 2024: 40 år for Allahs skyld
Denne Ramadan fortsetter Islamic Relief sitt livreddende arbeid rundt om i verden og sørger for at dine donasjoner når frem til dem som trenger dem mest. I løpet av de siste 40 årene har vi sammen med din støtte reddet og forandret livene til over 120 millioner mennesker, Alhamdulillah!

Vi støtter rettighetshavere i over 40 land over hele verden, akkurat som vi har gjort ved hver eneste store katastrofe siden 1984, ved å levere mat, vann og nødhjelp til mennesker i desperat nød.

Ikke noe av arbeidet vårt ville vært mulig uten Allahs (SWT) tillatelse, nåde og sjenerøsitet, og den urokkelige støtten fra våre lojale givere. Sammen med dere gjør vi alt vi gjør for Allahs skyld. Det er Allah (SWT) som har gjort det mulig for Islamic Relief å gi, og dere er alle utvalgt til å hjelpe oss med å redde eller forandre noens liv til det bedre.

Støtt vårt livreddende arbeid denne Ramadan, og doner Zakat og Sadaqa for Allahs skyld.

Under Ramadan 2024 kommer Islamic Relief til å fortsette sitt arbeid rundt om i verden, og sørge for at dine donasjoner kommer til de som trenger dem mest. Vi er på bakken i over 30 land, akkurat som vi har vært under alle store katastrofer siden 1984, vi leverer mat, vann og nødhjelp til de som trenger det mest.

Ikke nøl, folk trenger din hjelp mer enn noen gang. Utnytt kraften av Zakat og Sadaqah og doner sjenerøst i den velsignede måneden Ramadan.

Kraften av Zakat: Zakat kan utrydde global fattigdom

Denne ramadan ønsker vi å implementere viktigheten av Zakat. Zakat kan ha makten til å utrydde global fattigdom – dette er kraften til Zakat.

I følge FN er beløpet som trengs for å nå de to første bærekraftsmålene – for å avskaffe ekstrem fattigdom og sult globalt – omtrent 300 milliarder dollar.

Profeten Muhammed (fred være med ham) ble sendt for å bringe islam til hele verden. Så hvis vi forestiller oss at alle over hele kloden ga 2,5 % av formuen sin til de som trenger det, vil det årlige beløpet være billioner av dollar. Tenk hva man kan gjøre med det!

Ja! Zakat kan ha makten til å utrydde fattigdom. Hvis alle rundt om i verden ga 2,5% av formuen sin som Zakat, kunne vi utryddet fattigdom sammen, SubhanAllah!

Selvfølgelig er det ikke enkelt å avskaffe fattigdom. Konflikt, ulikhet, vannmangel, klimaendringer, mangel på utdanning, dårlig offentlig infrastruktur og grunnleggende menneskelig grådighet skaper og former fattigdom.

Allah har vist oss veien – alt vi trenger å gjøre er å følge. Det er kraften av Zakat.

Finn også ut om Zakat og doner din Zakat, eller finn ut hvor mye du skal gi, ved bruk av vår enkle Zakat Kalkulator

Hva er Ramadan?/ What is Ramadan

Ramadan er den islamske fastemåneden, måneårets niende måned.

Friske voksne muslimer faster i løpet av ramadan fra daggry til solnedgang, etter maghrib-bønnen. Derfor inkluderer dette å avstå fra å drikke, spise, umoralske handlinger og sinne. Andre tilbedelseshandlinger som bønn, lesing av Koranen og veldedighet oppmuntres også i løpet av den hellige måneden.

Når er Ramadan 2024?/ When is Ramadan 2024

De nøyaktige datoene for Ramadan er avhengige av måneobservasjoner og starter når nymånen viser seg. Fordi den islamske kalenderen er basert på månesyklusen, flytter den hellige måneden Ramadan seg med omtrent ti dager hvert år. Du kan finne oppdatert informasjon her.

Når starter Ramadan? When does Ramadan start?

Ramadan begynner offisielt når den islamske måneden Shaban slutter.

Når slutter Ramadan? When does Ramadan end?

Eid al-Fitr, den muslimske feiringen markerer offisielt slutten på Ramadan. Den nøyaktige timingen er basert på måneobservasjoner. Eid al Fitr begynner offisielt ved starten av den islamske måneden Shawwal.

Hva skjer hvis du går glipp av en fastedag under Ramadan?

Hvis du ikke faster noen av dagene i Ramadan, vil du bli pålagt å betale en veldedig form for kompensasjon. Hvis du har gått glipp av å faste, på grunn av en gyldig grunn og ikke ta igjen de dagene etter Ramadan, blir du pålagt å betale fidya (fidyah). For fasten man går glipp av uten en gyldig grunn, må man betale kaffarah. I Hanbali- og Shafi-madhabs må du ta igjen fasten og bare betale kaffarah hvis den ble brutt av ekteskapelige forhold.

Ramadan Sadaqah

Profeten (fvmh) ville gi veldedighet gjennom året, men øke sin sadaqah under Ramadan. Ibn Abbas sa: “Profeten (fvmh) var den mest sjenerøse av mennesker, og han var mest sjenerøs under Ramadan.”

Ramadan 2024

Når er eid al fitr 2024?/ When is Eid al fitr 2024?

eid al Fitr begynner offisielt ved starten av den islamske måneden Shawwal. Muslimer feirer ikke bare slutten på fasten, men takker Allah for hjelpen og styrken han ga dem gjennom forrige måned, for å hjelpe dem med å praktisere selvkontroll.

Når starter Ramadan 2024? When does Ramadan 2024 start?

Siden den islamske kalenderen er basert på månesyklusen, roterer den hellige måneden Ramadan med omtrent ti dager hvert år. I år 2024 forventes Ramadan å begynne Mandag 11. Mars 2024, avhengig av månen.

Når slutter Ramadan 2024? When does Ramadan 2024 end?

Siden den islamske kalenderen er basert på månesyklusen, roterer den hellige måneden Ramadan med omtrent ti dager hvert år. I år forventes Ramadan 2023 å avsluttes Mandag 08. April 2023, avhengig av synet av månen.

Ofte stilte spørsmål

Hvor lenge er Ramadan?

Ramadan varer enten i 29 eller 30 dager, og tiden den finner sted varierer hvert år. Dette er fordi datoen avhenger av månekalender, som er omtrent 10 eller 11 dager kortere enn den ofte brukte gregorianske kalenderen.

Hva betyr Ramadan Kareem?

Betydningen av Kareem er sjenerøs. Ramadan er en måned hvor Allah tilgir, velsigner og belønner muslimer. “Ramadan Kareem” betyr Ramadan den sjenerøse måneden. Derfor er det et uttrykk som brukes for å ønske måneden Ramadan velkommen av muslimer over hele verden. Folk bruker også “god Ramadan”

Når kan du spise under Ramadan?

Hver dag under Ramadan begynner muslimer fasten ved soloppgang etter å ha spist et måltid ( Suhoor/ Sahri ), hvoretter fajr bønnen blir bedt. Fasten brytes ikke før solnedgang med Iftar-måltidet, hvor de ber maghrib deretter, dagens fjerde bønn.

lærd verifisert
Vi sikrer at innholdet vårt blir vurdert og verifisert av kvalifiserte lærde for å gi deg den mest nøyaktige informasjonen. Denne nettsiden ble sist anmeldt av Sheikh Saalim Al-Azhari.

Siden sist vurdert: 7. februar 2022

Neste anmeldelse forfaller: Innen 12 måneder

Følg med på vårer sosiale medier

Instagtam

Facebook

X

Youtube

linkedin

Tiktok

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR