Kan gi en familie rent vann under en nødsituasjon i ett år
Kan gi en familie i Mali rent vann gjennom en mikrodemning
Kan gi en håndpumpe til en familie på Sri Lanka
Tast inn beløp

Vann er nøkkelen til alt liv. Likevel blir 785 millioner mennesker over hele kloden tørste hver dag.

Fattigdom og mangel på rent vann går hånd i hånd, og tilgang til rent vann er en viktig del av fattigdomsbekjempelsen. Når vannforsyningen forbedres og blir bærekraftig, øker det den økonomiske veksten i et lokalsamfunn og reduserer fattigdommen.

Kvinner og barn bruker ofte opptil seks timer hver dag på å hente vann. Når så mye tid går med til denne oppgaven, hindrer det kvinner i å arbeide for å skaffe seg et levebrød, og det reduserer barnas tid til utdanning dramatisk.

Når en del av et samfunn marginaliseres på denne måten, går det ut over den sosiale og økonomiske utviklingen. Når barn for eksempel tilbringer tid på skolen i stedet for å hente vann hver dag, gir det dem flere muligheter og kommer hele samfunnet til gode økonomisk.  

Mangel på rent vann er en medvirkende årsak til at 3,575 millioner mennesker hvert år dør av sykdommer knyttet til usikkert vann. Noen av disse menneskene er familiens viktigste inntektskilde, og hvis de mister dem, faller familien ned i dyp fattigdom, noe som kan påvirke flere generasjoner.

Uten trygt og rent vann å drikke, risikerer disse menneskene dehydrering, sykdom og i verste fall: døden. Doner til vår vannappell og bidra til å redde liv.

Vann er nøkkelen til alt liv. Gi rent vann til kvinneledende familier i Kenya

Denne dyktige damen bor i Kilifi county i Kenya, som sammen med Etiopia, og Somalia opplever den femte tørre sesong på rad.

Rundt 36 millioner mennesker i fare for å sulte de neste månedene. Bare i Kenya trenger 4 millioner mennesker akutt humanitær hjelp på grunn av tørken.

Dette har vi sett med egne øyner i løpet av 10 dagers humanitært oppdrag i Kenya. 

“Vann er det viktigste vi kan noensinne ha – vi i en landsby på 9000 innbyggere, inkludert 7 skoler, bruker det til matlaging, til å vaske klær, til å vanne avlinger, som vi fikk råd til å plante på grunn av tilgang til rene vannkilder, takket være Islamic Relief donore”

Gi livreddende vann til folket i Afrikas Horn, og hjelp oss med å spre glede. 

Hvordan din vann donasjon forandrer liv

Vann er kilden til alt liv, og ved å hjelpe lokalsamfunn med å bygge og gjenoppbygge infrastruktur som muliggjør rent og trygt drikkevann og sanitæranlegg, gir du ikke bare mennesker midler til å leve, men du forhindrer også at de utsettes for et utall av de fryktelige konsekvensene av mangel på vann.

Med din støtte har Islamic Relief vært i stand til å gi rent vann og infrastruktur til over 844 000 mennesker i 19 land gjennom WASH-prosjektene våre.

Bærekraftige og innovative løsninger, som for eksempel solceller pumper drevet-prosjektet vårt, sørger for rent vann til lokalsamfunn i Kenya, men det bekjemper også matusikkerhet ved å lagre regnvann til avlinger og vanning.

Vann donasjonen din har en flerfoldig effekt. Doner nå

Salma, Niger

 Når det ikke er regn, er det ingenting å høste eller spise. Våre eksisterende vannhull er fulle av sykdommer. Vi prøver å filtrere det ved å tippe vann fra en bøtte til en annen gjennom en fille, men det filtrerer ikke ut giftstoffene.

Utover matlaging, drikke og vask bruker vi også vann til å forme sand til murstein for å bygge hjem, skoler, moskeer, helsesentre og andre bygninger.

Islamic Relief bygde et solcelledrevet borehull. Rent vann er en slik velsignelse, og jeg takker for at du hjelper oss å få tilgang til det.

 

Bruk kraften som Allah har gitt deg til å redde liv og løfte folk ut av fattigdom.

Denne Høsten kan du hjelpe oss å nå enda flere sårbare mennesker. Dine donasjoner endrer liv og har en varig innvirkning. Doner i dag.

Følg med på vårer sosiale medier

Instagtam

Facebook

X

Youtube

linkedin

Tiktok

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR