kan gi hygiene pakker og vannlagringsutstyr til en familie på flukt i Afghanistan.
kan gi en matpakke til en familie på flukt i Afghanistan i en måned.
kan gi en familie på flukt tak over hodet i Afghanistan.
Tast inn beløp

Lørdag 7. oktober 2023 ble Afghanistan rammet av et dødelig jordskjelv med en styrke på 6,3. Jordskjelvet har så langt kostet 2 000 mennesker livet og skadet tusenvis av andre.

Jordskjelvet rammet 40 km nordvest for byen Herat i Afghanistan, der opptil 3000 familier (10 000 personer) og 12 landsbyer i nærheten av byen Herat er rammet. Redningsoperasjoner er i gang for å redde mennesker som er fanget i rasmassene.

Islamic Relief er på bakken for å reagere på katastrofen. Islamic Reliefs helseteam i Herat har reist til det jordskjelvrammede området for å gi primær helsehjelp og gjennomføre behovsvurderinger. Vi samarbeider tett med andre hjelpeorganisasjoner og INGO-er for å undersøke mulighetene for felles innsats.

Teamene våre vil tilby helsetjenester, dele ut telt, andre varer enn mat og kontantkuponger til de hardest rammede.

Doner nå til vår Afghanistan Nødappell og hjelp til å redde liv.

Millioner av afghanere sliter med å sette mat på bordet på grunn av en av de verste tørkene Afghanistan har opplevd. Denne situasjonen forsterkes ytterligere av pågående politisk usikkerhet og konflikt. Familier har blitt tvunget til å flykte fra hjemmene sine på jakt etter sikkerhet.

Siden juli har over 10 000 mennesker offisielt ankommet til hovedstaden Kabul, og flere tusen bor uten ly i forskjellige deler av byen, noe som gjør dem spesielt sårbare. Vurderinger om sikkerhet pågår andre steder også, for eksempel i Nangarhar hvor 28 000 mennesker fra Kunar angivelig har blitt tvunget til å flykte.

Islamic Relief Afghanistan er på bakken og har startet en beredskaprespons.

 

Doner nå og hjelp til å redde liv.

Hva skjer i Afghanistan?

Afghanistan har blitt herjet av konflikt i flere tiår. Politisk usikkerhet og en tredje bølge av Covid-19 har gjort at millioner av mennesker trenger akutt humanitær hjelp. Hele landet står nå overfor moderat til alvorlig tørke. Eksperter sier at det er en av de verste tørkene på flere tiår når det gjelder størrelsen på tørkeområdet. 14 millioner mennesker i Afghanistan står overfor en matkrise. Dine donasjoner er sårt nødvendige for å redde liv i Afghanistan, vennligst doner nå.

Islamic Relief er på bakken i Afghanistan

Islamic Relief har jobbet i Afghanistan i over 20 år, vi var en av få hjelpeorganisasjoner som fortsatte å jobbe i Afghanistan under militære angrep, og våre kontorer i Kabul, Balkh, Jalalabad og Bamyan er åpne i dag. Nylig har teamene våre på stedet distribuert 13 061 matpakker til de mest sårbare familiene i provinsene Kabul, Nangarhar, Balkh, Bamiyan og Kapisa. Distribusjon av kjøtt fra Qurbani til over 10 000 familier har også blitt gjennomført. Vår hjelperepons på Covid-19 i Afghanistan har nådd over 308 514 mennesker, og vi fortsetter å øke bevisstheten og støtte kvinner som står overfor kjønnsbasert vold.

Doner nå og hjelp oss med å fortsette vårt livreddende arbeid i Afghanistan.

Følg med på vårer sosiale medier

Instagtam

Facebook

X

Youtube

linkedin

Tiktok

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR