Kontantstøtte for én husholdning til kjøp av nødvendig utstyr i én måned
Gir psykososial støtte til 6 barn som er rammet av konflikt
Hjelper til med å reparere et hjem som er alvorlig skadet av luftangrep
Tast inn beløp

11.05.23

De siste månedene har sett noen av de dødeligste angrepene på sivile i det okkuperte palestinske territoriet på mange år. Flere israelske bombing har blitt rapportert i Gaza (10. mai), etter at gårsdagens luftangrep drepte minst 13 mennesker, inkludert 4 barn og andre sivile. Palestinske fraksjoner skjøt raketter inn i Israel etter ettermiddagens bombeangrep, uten at det er rapportert om skader så langt.

– I ettermiddag startet bombingen igjen og jeg hørte intens bombing rundt i byen, sier Muneeb Abu-Ghazaleh, landsdirektør for Islamic Relief i Gaza. «Gatene er ellers tomme ettersom folk er livredde for hva de neste timene og dagene vil bringe. Banker, bedrifter og skoler er stengt og overgangene med Israel er stengt, så ingen varer eller mennesker kommer inn eller ut.

“Vi har allerede sett barn ble drept og mistet foreldrene sine i løpet av det siste døgnet, og vi vet fra tidligere eskaleringer at når bombingen øker, er det overveldende sivile som blir drept, skadet og tvunget til å flykte fra hjemmene sine. I den siste store bombing for 2 år siden var mer enn en fjerdedel av alle ofre barn og tusenvis av hjem, sykehus, skoler og helsesentre ble bombet.

«Det er viktig at det internasjonale samfunnet legger press for å stoppe krisen som eskalerer ytterligere. Israelske myndigheter må sørge for at sivile og sivil infrastruktur er beskyttet mot angrep, i samsvar med internasjonal humanitær lov.»

Islamic Relief fordømmer all vold mot sivile og ber om en slutt på den flere tiår lange israelske blokaden av Gaza. Ved å avskjære regionen fra resten av verden, har blokaden ført til høye nivåer av fattigdom og arbeidsledighet og har ødelagt viktige tjenester som helsetjenester, elektrisitet og vann. I Gaza trenger 1,3 millioner mennesker humanitær hjelp, og mange er ikke i stand til å mate seg selv eller barna sine.

Islamic Relief har jobbet i det okkuperte palestinske territoriet siden 1997, og gitt familier nødvendig daglig hjelp som mat, kontanter, husly og rent vann. Fra kontoret vårt i Gaza støtter vi også skoler og sykehus, for å hjelpe unge mennesker med å bygge et levebrød, og for å hjelpe sårbare barn og enke mødre.

Vi fortsetter å overvåke situasjonen nøye og, gjennom våre lokale partnere, vil vi gi akutt humanitær hjelp etter behov. Støtt vårt livreddende arbeid: doner til vår Palestina nødapppell nå.

Du kan også følge med jobben vi gjør for å hjelpe berørte av den siste eskalering i Gaza her

Islamic Relief er rystet over at palestinske tilbedere nok en gang er blitt skadet av israelske styrker ved Al Aqsa-moskeen, det tredje helligste stedet i islam, under Ramadan.

Israelske styrker gikk inn på stedet like før daggry i dag (onsdag 05.04.2023), med øyenvitner som rapporterte at de skjøt gummikuler og sjokkgranater, og slo tilbedere inkludert kvinner. Hundrevis av palestinere skal ha blitt arrestert og mange skader. Den palestinske Røde Halvmåne rapporterte at legene ble forhindret fra å få tilgang til Al Aqsa for å behandle de sårede. Raketter ble senere avfyrt fra Gaza til Israel, uten at det er rapportert om skader så langt, og et israelsk luftangrep traff Gaza.

Arrestasjonene og skadene ved Al Aqsa kommer ettersom vold mot sivile har eskalert over det okkuperte palestinske territoriet i år. Minst 88 palestinere, inkludert rundt 17 barn, og 15 israelere er rapportert å ha blitt drept i første kvartal i år, med hundrevis flere palestinere skadet.

Islamic Relief fordømmer på det sterkeste alle angrep på sivile og ber om en varig løsning forankret i rettferdighet og internasjonal lov, inkludert en slutt på den israelske okkupasjonen. Vi fordømmer ethvert angrep på steder for tilbedelse og ber om en slutt på angrep mot religiøse steder.

Mohammed Afsar, Islamic Reliefs midlertidige leder for Midtøsten-regionen, sier:

«Det er virkelig forferdelig for folk å bli slått og tåregass på et av de helligste stedene i islam, spesielt under Ramadan. Menneskers rett til å tilbe fritt og trygt må opprettholdes. Dette har blitt en vane hver Ramadan og må avsluttes.

«Vi er ekstremt bekymret for ytterligere eskalering av volden i regionen, som uunngåelig vil øke sivile tap. For å oppnå varig fred for alle, må det være slutt på okkupasjonen og den dypt forankrede urettferdigheten som palestinere møter på daglig basis.»

Denne ramadanen, vennligst doner din Zakat og Sadaqah og hjelp de som er berørt av denne siste eskaleringen i Palestina. 

Palestina-nødsituasjon: En tredjedel av befolkningen i Palestina lever under fattigdomsgrensen.

Situasjonen i Palestina er uutholdelig for mange. Gaza er blitt beskrevet som et “friluftsfengsel”. Forholdene i Gaza var alvorlige selv før de nylige eskaleringene i konflikten, med okkupasjon, blokade og gjentatte konflikter som forårsaket dyp fattigdom og lidelse.

Gazastripen er et av de tettest befolkede stedene på jorden. Den har en befolkning på omtrent 2,1 millioner mennesker, og siden 2007 har den vært under en land-, sjø- og luftblokade pålagt av Israel. Pågående strømmangel påvirker viktige tjenester som helse, vann og sanitær og gjør folk desperate.

Islamic Relief har jobbet i Palestina siden 1997, og dine palestinske veldedighets donasjoner kan bidra til å levere viktig humanitær bistand og utviklingshjelp.

Hvordan donasjonene dine gjør en forskjell for befolkningen i Palestina

Siden vi begynte å jobbe i Palestina, har vi vært i stand til å:

– Støttet rundt 6 millioner mennesker.
-Leverte programmer verdt nesten 109 millioner pund.
-Reparert og restaurert over 1500 hjem i Gaza.
-Gir rent drikkevann til over 1 million mennesker i skoler og helseinstitusjoner.
-Støttet over 300 000 barn og sponset over 15 000 foreldreløse barn.
-Leverte Ramadan- og Qurbani-mat til rundt 200 000 mennesker i året.
-Hjalp over 2000 familier med å tjene et pålitelig levebrød.

Dette er kun mulig med din kontinuerlige støtte. Dine generøse donasjoner har en livreddende effekt.

Hvorfor Palestina trenger vår støtte i dag?

Nylig eskalering av vold har etterlatt hundrevis av skader midt i mangel på medisinsk utstyr og drivstoff.  På grunn av den begrensede tilgjengeligheten av drivstoff, forverret av stengingen av Gazas grenseoverganger siden 2. august, har den generelle strømforsyningen i Gaza vært begrenset og forventes å stoppe i løpet av de neste dagene.

Dette vil alvorlig påvirke de økonomiske og sosiale rettighetene til befolkningen i Palestina, inkludert deres tilgang til rent vann, hygiene og helsetjenester.

Arbeids- og boligdepartementet har bekreftet at 650 boenheter er delvis skadet i kjølvannet av luftangrep.  Sammensatt av mangel, grensestenginger og pågående vold, ser situasjonen i Palestina skremmende alvorlig ut.

Med over 1,3 millioner mennesker som trenger humanitær hjelp i Gaza, er Islamic Relief på bakken og gir nødhjelp samt hjelper familier med å klare seg etter den pågående volden.  Hver krone du gir betyr at vi kan nå flere barn, kvinner og eldre som fortsetter å møte sult, fattigdom, traumer og tap.

Din støtte til Palestina vil nå dem gjennom umiddelbare matforsyninger, husly, hygienesett og kontanthjelp, i tillegg til å fokusere på utvinning gjennom bærekraftig landbruk, levebrødsstøtte og verdige inntektsmuligheter.

Doner til Palestina og gi akutt hjelp til tusenvis av mennesker og familier som kjemper for å overleve.

Palestina står igjen overfor en farlig opptrapping i vold, med hundrevis skadet i sammenstøt over natten.

Etter mange år med konflikt føler palestinere seg fremdeles utrygge i sitt eget land. Økonomien har blitt skadet av politisk ustabilitet og konstant konflikt. Blokkadene forårsaker kaos på daglig basis.

Islamic Relief yter viktig helsehjelp for å hjelpe folket med å gjenoppbygge livet.

En tredjedel av folket i Palestina lever under fattigdomsgrensen. Tusenvis av familier sliter med økonomiske vanskeligheter. Donasjonene dine kan gi Palestina den hjelpen de trenger. Doner nå og hjelp til å redde liv.

Allah (SWT) forteller oss i den hellige Koranen:

“Ikke et blad faller, men at han vet det.” [Al An’am, 6:59]

Med din støtte kan Islamic Relief gi hjelp til de som sliter med vanskeligheter. Vil du hjelpe dem?

Vi har jobbet i Palestina siden 1994 og har gitt livreddende nødhjelp og viktig ernæringsmessig, pedagogisk og psykososial støtte til familier i regionen. Likevel er dette bare mulig med din pågående støtte.

Med din hjelp kan vi forandre palestinernes liv.

Vennligst doner i dag.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR