Kaffarah er en veldedig kompensasjon gitt av muslimer for med vilje å bryte faste under den hellige måneden Ramadan, uten en gyldig grunn.

Hvor mye koster Kaffarah for Ramadan 2023?

Du er pålagt å faste kontinuerlig i 60 dager. Men hvis du ikke klarer det, må du mate 60 fattige mennesker til en pris på 60 per person (kostnaden for et gjennomsnittlig måltid i Norge). Som et resultat utgjør dette 3600kr for hver tapt -med vilje- fast.

Beløpet som kreves for å bli betalt for en tapte faste er 6000 (100 x 60kr).

Kaffarah-kalkulator


Regn ut hvor mye Kaffarah skal betales for faster som er gått glipp av under Ramadan.

Kaffarah

Total: Kr 0.00

Hva er forskjellen mellom Fidya og Kaffarah?

Fidya betales for bevisst å gå glipp av en faste med en gyldig grunn, men kaffarah betales kun hvis du bryter en faste uten en gyldig grunn. Beløpet som betales i fidya for hver tapt faste tilsvarer å mate én person. Mens når du betaler kaffarah, vil det tilsvarer å mate 60 personer.

Når skal man betale Kaffarah?

Det kan betales når som helst gjennom året. Du må betale hvis du med vilje har brutt faste under den hellige måneden Ramadan unødvendig.

Ofte stilte spørsmål

Er Kaffarah obligatorisk?

Faste under Ramadan er en forpliktelse for alle dyktige muslimer og er en av islams fem søyler. Derfor må muslimer betale en kompensasjon når de bryter grunnleggende aspektet ved islam.

Hvor mye koster Kaffarah for Ramadan 2023?

Du er pålagt å faste kontinuerlig i 60 dager. Men hvis du ikke klarer det, må du mate 60 fattige mennesker til en pris på 60 per person (kostnaden for et gjennomsnittlig måltid i Storbritannia). Som et resultat utgjør dette 3600kr for hver tapt -med vilje- fast.

Hvordan betales Kaffarah?

Det er en donasjon som må betales for å mate de fattige. Derfor må du betale 3600kr for hver tapte fast uten en gyldig grunn. Donasjoner kan gjøres online.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR