kan gi 6 underernærte barn i Somalia akutt ernæring
kan gi én familie rent vann i en måned gjennom vanntransport i Somalia
kan gi én familie nødmat i en måned i Somalia
Tast inn beløp

Afrikas Horn lider av den verste tørken på 70 år.  Høstene har mislyktes og millioner av storfe har omkommet.  Levegrunnlaget er ødelagt, millioner av barn er underernærte og mennesker dør av sult.

 Dette er den forferdelige virkeligheten som står overfor nesten 20 millioner mennesker i deler av Etiopia, Kenya og Somalia akkurat nå.

Vi er vitne til den ødeleggende virkningen av klimaendring. Denne regionen har knapt sett en dråpe regn siden 2020. Tørken har nå blitt hyppigere og mer intense, noe som fører til at kritisk vannmangel og matvareprisene kommer ut av kontroll.

 Millioner av husdyr har dødd, og folk har begynt å flykte fra tørkerammede landsbyer for å prøve å finne mat og vann. Familier går  langt i sommervarme for å nå leirer hvor de kan få hjelp. Mange små barn, eldre og sårbare mennesker har dødd av sult og tørst på disse reisene.

 Bare i Somalia har mer enn 1 million mennesker – 66 % av dem er barn – nå flyktet fra hjemmene sine i år. 

Historier som Khadijas er hjerteskjærende.  Khadijah er mor til 7 barn, hun er nå gravid i 9. måned og skal føde når som helst.  Hun reiste i tre dager, gikk over 120 km, med sine to yngste barn for å søke etter mat og vann.  Hun nådde til slutt en leir hvor hun fikk nok grunnleggende mat til å overleve i bare én uke. Leiren har ikke sanitæranlegg, rent vann, elektrisitet eller medisinske fasiliteter.

 Khadijah og barna hennes er i en svært prekær situasjon, som millioner av andre kvinner og barn, de vet ikke hvor deres neste matbit eller vann slurk kommer fra.

 Det er nødvendig med hastetiltak for å forhindre hungersnød og massedød.

Så langt har vi hjulpet mer enn 167 000 mennesker over hele regionen, men det trengs mye mer.  Med hjelp av deres donasjoner gir vi folk mat og kontanter, slik at de har råd til å kjøpe mat fra lokale markeder der det er tilgjengelig.

 Vi forbedrer vannforsyningen ved å reparere gamle eller skadede borehull og skape nye, reparere tradisjonelle fellesvannsbassenger og skape vanntransport der det ikke er noe annet alternativ.  Vi lærer opp helsearbeidere i å behandle alvorlig underernærte barn, og støtter ernæringsklinikker.

 Takket være generøsiteten til våre givere har vi vært i stand til å hjelpe noen av de mest sårbare menneskene i denne kritiske tiden, men responsen må skaleres opp.  Verden må ikke vente på at hungersnød blir erklært før den hjelper mennesker som sulter akkurat nå.

 Doner til vår Afrikas Horn-appell i dag.  Donasjonen din kan redde liv.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR