CAR krisen fortsetter

Nåværende desember markerer et år siden kampene begynte i hovedstaden, Bangui, som utløste vold og en masseflukt av mennesker som flykter fra kampene.

Et år på og situasjonen er fortsatt svært ustabil, med over halvparten av befolkningen – noen 2,6 millioner mennesker – er antatt til å være i behov av humanitær hjelp. Mer enn 423 000 mennesker har flyktet fra landet, og rundt 430 000 er anslått til å være internt fordrevne.

Islamic Relief svarte på krisen og begynte å arbeide i konfliktherjede CAR tidligere i år, og har gitt nødhjelp og bistand for noen av de mest sårbare menneskene i landet. Så langt over 13 000 matpakker har blitt distribuert til lokalsamfunnene i Boda, som består av essensielle basismatvarer, som pasta, ris, sardiner, tomater og te. I tillegg har vi gitt støtte til bønder til å gjenoppbygge sitt levebrød med utdeling av over 1400 verktøysett og pakker av grønnsaksfrø.

 

Støtte til barna

 

Islamic Relief har også støttet tre barnevennlige områder i Bangui, som gir konfliktrammede barn pusterom fra fiendtlig miljø-samt muligheten til å leke, lære og få psykososial støtte.

Mer enn 20 ansatte har fått opplæring i å drive anleggene, som tar inn i gjennomsnitt over 1300 barn hver dag. Nesten 1400 barn har fått tilgang til utvidet støtte gjennom «lyttesentre» på hver av Barnevennlige områder.