For mange mennesker i Gaza er fattigdom en virkelighet de må leve med daglig. Tiår etter at konflikten først begynte, er livet ustabilt og arbeidsmuligheter usikre.

I Gaza er sjokkerende 70% av mennesker under 30 år arbeidsledige og 80% er avhengige av humanitær hjelp for å overleve.

Unge mennesker mangler mulighetene for å tjene til livets opphold, og mange nyutdannede er fortsatt usikre på fremtiden.

Vi mener at alle skal kunne ha muligheten til å ha en inntekt, og det er derfor vi fortsetter å jobbe på tvers av Gaza for å støtte unge mennesker som trenger arbeid. Vår barnevernsarbeider i Gaza, Mohammad Abdel Majeed Ismael, sier:

Blokkaden har påvirket alle aspekter av Gazastripens skjøre økonomi. Arbeidsledigheten har steget til et skyhøyt nivå, særlig for unge mennesker, og etterlater selv høyt utdannede ute av stand til å finne arbeid.

Gjennom mitt arbeid med Islamic Relief hører jeg unge mennesker uttrykke sin fortvilelse og utmattelse – Ungdommene på Gaza føler at de ikke kan bruke sine ferdigheter eller sin kunnskap.

I Islamic Relief gjør vi vårt beste for å endre dette. I tillegg til å hjelpe unge mennesker med å etablere levedyktige mikrobedrifter og utvikle lærling- og praksismuligheter, forbedrer vi kvaliteten og tilgjengeligheten av teknisk og yrkesrettet utdanning.

Vi håper å hjelpe unge mennesker til å tjene en pålitelig kost og gjøre en positiv forskjell i samfunnene sine.

Alhamdullilah, et av de siste prosjektene våre, har støttet nyutdannede over hele Gaza, og har hjulpet 1410 mennesker, inkludert 540 nyutdannede, med å finne jobb siden 2019.

Dette inkluderer kvinner som Soha. Med ekstra mobilitetskrav er det enda mer utfordrende for Soha enn den gjennomsnittlige kandidaten, å finne en jobb.

Soha: Bygger en bærekraftig fremtid

Soha fra Gaza

Soha er 24 år og bor i Gaza. Som ung kvinne med nedsatt funksjonsevne er hun spesielt sårbar.

Da vi første gang møtte henne, klarte hun ikke å finne en passende jobb og var bekymret for fremtiden sin. Men takket være kandidatprogrammet tjener hun nå en stabil inntekt.

Soha tilbereder måltider for funksjonshemmede barn, og lager omtrent 300 måltider om dagen. Hun er en nøkkelarbeider på sitt arbeidssted og er lykkelig og blomstrer i arbeidet sitt. Soha sier:

Islamic Relief bryr seg om personer med nedsatt funksjonsevne, spesielt funksjonshemmede kvinner.

Da jeg ble ansatt, kunne søsteren min og jeg leve mer komfortabelt og møte våre daglige behov, uten å måtte be noen om hjelp.

Jeg er så fornøyd med det jeg gjør og hva jeg tilbyr barn. 

Alhamdulillah, Sohas arbeidsplass har heis, som gir henne enkel tilgang rundt bygningen. Hun føler seg velkommen og respektert og kan møte fremtiden med håp:

Personalet behandler meg veldig bra – akkurat som enhver annen person som ikke har funksjonshemning.

Når jeg mottar lønnen min, kan jeg gå for å hente medisinene mine, uten behov for hjelp fra andre.

Jeg er virkelig overrasket, jeg har min egen inntektskilde. Det er en veldig deilig følelse.

Med Islamic Relief som støtter meg, kan jeg fortsette med livet og jobben og delta i sport – akkurat som enhver annen person. Takk Islamic Relief for at jeg fikk jobben.

Takk for at du støtter Soha og mange flere mennesker over hele Gaza for å tjene en bærekraftig lønn. Du hjelper oss med å styrke unge mennesker og møte fremtiden med større håp.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR