Hjelp til Syria

Offisielle tall fra FN viser at antall drepte siden 2011 er mer enn en kvart million, og at over 11 millioner har flyktet fra hjemmene sine.

Siden konflikten startet har Islamic Relief utdelt nødhjelp for mer enn 435 millioner dollar i Syria og nabolandene, noe som har hjulpet millioner av syrere.

600kr kan gi en familie mat og matlagingsutstyr
110kr kan gi en familie en vinterpakke bestående av tepper og madrasser som holder dem varme
7700kr kan gi et medisinsk senter livreddende medisinsk utstyr i en uke

Krisen i Øst-Ghota

Det har vært en økning i voldshandlingene i øst-Ghota som er en forstad til Damaskus. Det har vært tusenvis av land- og luftangrep i tillegg til påståtte kjemiske angrep som har drept hundrevis av mennesker og ført til at flere tusen har blitt såret.

Seks sykehus og helsestasjoner er ødelagt, noe som igjen har ført til et manglende utvalg av livsviktige medisiner.

Det har også kommet rapporter om matmangel og en skarp økning i matprisene, noe som gjør at tusenvis av familier kommer til å kjempe hardt for i det hele tatt å overleve.

Islamic Relief reagerer og har akkurat gitt viktig mat til 1500 familier, distribusjon av 40000 sekker med brød og 30000 oppvarmede måltider i tillegg til viktige vinterforsyninger. Vi har planer om å nå ut til tusenvis av familier med nødhjelp.

Islamic Reliefs reaksjon på krisen

Siden konflikten startet har Islamic Relief utdelt nødhjelp for mer enn 435 millioner dollar i Syria og i nabolandene, noe som har hjulpet millioner av syrere.

Vår storstilte nødberedskap/nødhjelp for Syria inkluderer:

  • Medisinsk assistanse
  • Matkasser og kuponger fra Verdens matvareprogram
  • Husly og penger til betaling av leie
  • Vann og sanitære behov
  • Essensielle ting som babysett, tepper, klær og ovner
  • Penger for å hjelpe flyktningfamilier med de mest basale behovene
  • Støtte til utdannelse og levebrød
  • Psykososial støtte til de som er fordrevet på grunn av krigshandlinger
  • Essensiell nødhjelp og matleveranser for palestinere som er fanget i Yarmouk-leiren

Vi utdeler matkasser, klær og medisinske forsyninger til grupper under beleiring i Syria og fordrevne mennesker ved den tyrkiske grensen. Vi driver eller støtter leire og driver hjelp til selvhjelp, utdannelseshjelp og psykososial støtte til flyktninger i Libanon, Jordan og Irak. I Europa støtter mannskapet vårt syriske flyktninger i Hellas, Italia, Makedonia og Tyskland.

Aktuelle Appeller