Etter mer enn en ukes konflikt etterlot minst 230 døde og mange tusen fordrevne, rapporterer Islamic Reliefs Bodour Abu-kuwaik fra Gaza.

En våpenhvile trådte i kraft på Gazastripen tidlig fredag ​​morgen, takket være Allah. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg fortsatt lever.

For bare dager siden satt jeg på gulvet i hjemmet mitt på Gazastripen og prøvde å jobbe. Brølet av fly overhodet stoppet ikke et sekund, og jeg var redd. Det var vanskelig å konsentrere seg da eksplosjoner fortsatte å riste huset mitt som et jordskjelv. Hver gang rykket kroppen min instinktivt, redd for at vinduene mine skulle knuse og dusje meg i glasskår.

Jeg løp for å slå på TVen, for å sjekke nyhetene for å lære hva som skjedde rundt meg. Jeg skyndte meg tilbake til arbeidet mitt, før batteriet til den bærbare datamaskinen gikk tom igjen. Jeg klarte ikke å holde det ladet fordi strømbrudd varte i over 16 timer om dagen.

I over en uke ble mer enn 2 millioner mennesker på Gazastripen utsatt for ubarmhjertige, ødeleggende bombinger fra sjø, land og luft. Dette drepte mer enn 230 mennesker – mange av dem barn, kvinner og eldre mennesker – og skadet rundt 1900 andre.

Boligbygg, gater og viktig infrastruktur er ødelagt, og en gang kjente landemerker, som Maldive Gaza Restaurant og Café, ser nå veldig annerledes ut. Det er et trist og skremmende syn.

Min søster bor i sentrum, som vanligvis er et livlig og travelt sted, myldrende av mennesker. En bombe traff et boligtårn ved siden av hjemmet hennes.

“Hele nabolaget er ødelagt,” sa søsteren min da jeg ringte for å sjekke henne og hennes familie. “Det er en spøkelsesby nå.”

 

Avskåret fra sikkerhet og nødvendigheter i Gaza

I følge FNs kontor for koordinering av humanitære saker (OCHA) kjørte bombingen rundt 91.000 palestinere fra hjemmene sine.

De som var i stand til å bli hjemme, møtte fortsatt katastrofen. I tre dager slet familien min, som mange andre, til og med for å få vann. Uten strøm pumpes ikke vann til hjemmene våre, og både strøm- og vannnettverket har blitt sterkt skadet.

Bombingen har også skadet kloakknettverket vårt, og utløst alarm for en annen truende helsekrise. Helsetjenestene våre er allerede nær sammenbrudd etter år med blokade og nå også Covid-19-pandemien.

Legemidler og medisinsk engangsutstyr er kritisk mangelvare, og sykehusene våre sliter med å operere uten tilgang til strøm og vann.

Hjertet mitt knuser for barna

 

Jeg har brukt hele natten på å prøve å huske et år der livet var bra. Jeg kan ikke tenke på ett. Jeg fortsetter å tenke på hver mor fra Gaza med barna som skjelver ved siden av henne og ikke klarer å berolige frykten.

Under bombingen kunne jeg ikke lukke vinduene mine av frykt for at de ville blåse ut på grunn av eksplosjonenes intensitet – så med hver eksplosjon hørte jeg barnas skrik i nabohusene.

Frykt og panikk overtok barna her, da de bare dager før var fulle av glede og gledet seg til å feire Eid med sine nye klær og søtsaker.

I stedet gråt de av frykt og skrek av redsel. Hjertet mitt gjorde vondt for dem da, og det bryter fortsatt for dem nå. Denne våpenhvilen er på plass og bombene har stoppet, men hvordan vil fremtiden deres se ut?

Denne siste opptrapping i konflikten kom etter mer enn 15 lange, harde år med blokade. Arbeidsledighet er utbredt i Gaza, spesielt blant unge mennesker, og fattigdom er veldig vanlig. Mange husstander er avhengige av veldedighetsorganisasjoner som Islamic Relief for å hjelpe dem med mat og andre nødvendigheter. Denne siste volden vil forverre den eksisterende humanitære krisen her.

Når disse tankene svirrer i hodet hele natten, føler jeg ikke en lettelse når morgenen kommer. Jeg frykter at vi vil se en slik ødeleggelse igjen, og sørge igjen.

Når jeg går utenfor ser jeg tristhet og smerte og ødeleggelser overalt. Røyk kommer fra en skadet plastfabrikk. Jeg ser familier som vender tilbake til sine ødelagte hjem, deres hjerter knust, bekymret for fremtiden.

Jeg er sikker på at husene og bygningene som er ødelagt vil bli gjenoppbygd – men hva med alle knuste liv? Hvem vil hjelpe til med å gjenoppbygge dem?

Redningsarbeidere leter fremdeles gjennom mursteinene etter savnede, og har hentet likene til 9 palestinere, inkludert et barn.

Islamic Relief leverer livreddende hjelp

Islamic Relief jobber veldig hardt for å lette lidelsene til de som har overlevd denne siste katastrofen i Gaza. Vår sårt tiltrengte medisinske hjelp prøver og nå intensivavdelinger, akuttmottak og kirurgiske avdelinger. I dag ble jeg med kolleger som distribuerte mat og grunnleggende ting som sengetøy og hygieneprodukter til berørte familier – vi tar sikte på å nå rundt 10 000 familier totalt.

Folk mottar gjerne maten og andre ting. Vi kan ikke gi dem det de vil mest av alt – vi kan ikke bringe tilbake deres nærmeste. Men vi kan gjøre det vi i Islamic Relief har gjort gjennom enhver krise og vanskeligheter her i over 20 år. Vi kan stå ved siden av sårbare palestinere.

Jeg takker Islamic Reliefs støttespillere for deres raushet, og for å ha stått sammen med palestinere i løpet av denne mørke tiden. Med din støtte vil vi fortsette å gjøre alt vi kan for å lette lidelsen og holde håpet levende her.

Hjelp Islamic Relief med å levere livsviktig humanitær hjelp til palestinere. Gi sjenerøst til vår Palestina nødappell nå

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR