Libanon

Libanon er et relativt lite land ved Middelhavskysten og hjem til 3,6 millioner mennesker. Mer enn 400 000 palestinske flyktninger bor i Libanon – de bor i flyktningleirer og i det siste har landet vært et fristed for folk som flykter fra konflikten i Syria. På grunn av de unike omstendighetene i landet, er mange avhengige av humanitær hjelp for å overleve.

Islamic Relief i Libanon

Islamic Relief begynte å arbeide i Libanon som svar på en humanitær krise som følge av krigen i juli 2006. Islamic Relief reagerte på krisen med utdeling av mat, rent vann, hygieneartikler, liggeunderlag og varme måltider til tusener av mennesker på flukt over hele landet. IslamicRelief var den første internasjonale hjelpeorganisasjonen som kom frem til folk i Qana, Sør-Libanon da bare to andre internasjonale hjelpeorganisasjoner var aktive i de omkringliggende områdene på den tiden.

Da kampene opphørte, begynte Islamic Relief å fokusere på å gjenoppbygge det krigsherjede landet, med for eksempel rehabilitering av sykehus og reparasjoner av vannverk.

Islamic Relief er fortsatt aktivt med i avsidesliggende områder av Libanon langs den sørlige grensen, der forholdene ikke har bedret seg så raskt som i andre deler av landet, først og fremst for å forbedre vannforsyningen der.

Siden krigen i Syria begynte, har hundretusener av mennesker flyktet til Libanon på leting etter trygghet og sikkerhet, og det er en rekke flyktningleirer der nå. Den nye tilstrømningen av flyktninger har presset ressursene i landet enda mer og Islamic Relief arbeider i flyktningleirene i Libanon for å gi nødrasjoner, vann, husly og nødvendig utstyr, for eksempel ulltepper.

Prosjekter i Libanon