Ramadan pleide å være annerledes

Zakareya Ali er en syrisk flyktning. Da bombeangrepene ble intensivert i 2012, ble han og familien tvunget til å flykte fra hjemmet sitt i Syria, og søke tilflukt i Bekaa flyktningeleir i Libanon.

Før krisen hadde han en god jobb, og familien var lykkelig og trygg.

“Vi var lykkelige, og hadde alt. Livet var annerledes der. Ramadan var også annerledes. Alle dro på jobb om morgenen, og kom tilbake om ettermiddagen. Da pleide vi å be, lese Koranen, og starte forberedelsene til Iftar. Hele familien hjap hverandre med forberedelsene, og etter at vi hadde avsluttet dagens faste, dro vi til Taraweeh-bønnen.

Livet vårt var fredelig og bekymringsløst, men etter at vi ble tvunget til å forlate hjemlandet vårt og flykte til Libanon, havnet vi i ekstrem fattigdom. Det er bare så vidt jeg klarer å skaffe mat til barna mine, og dersom vi ikke kadde fått hjelp fra organisasjoner som Islamic Relief, hadde vi ikke overlevd. Det er umulig å finne jobb her, og alt er veldig dyrt.

Ramadan var annerledes

“Ramadan var annerledes i Syria. Måneden pleide å være velsignet, og vi var lykkelige. Men nå som vi er langt hjemmefra, føles ingenting riktig. Vi er flyktninger som bor under presenninger, og vi merker ikke Ramadans velsignelser lenger”

Islamic Relief har gitt Zakareyas familie nok mat til at de kan få laget ordentlig Iftar i minst 15 dager under Ramadan.

“I dag velsignet Islamic Relief oss med en pakke med matvarer, og barna ble så glade da vi mottok den. Dette gjør at vi har mat i minst halve Ramadan, og med de pengene vi sparer, har vi nok til at vi selv kan klare å skaffe ordentlig mat resten av måneden.

Måtte Allah velsigne de som har gitt oss denne hjelpen – det betyr veldig mye for oss, og vi skal huske dem i våre duah”.

Islamic Relief © 2021 | All Rights Reserved

RASK DONER KR