Solcelledrevet vannsystem for Deby

Débys familie kjempet for å brødfø seg selv før Islamic Relief installert et nytt vannsystem i landsbyen deres, selv om hun sto opp kl. 5 hver dag for å arbeide på åkeren. Ved å utnytte kraften fra solen gør vårt solcelledrevet vannsystem det mulig for Déby ikke bare å ha mat til sine barnebarn – hun håper hun kan selge ekstra avlinger og betale skolepenger for dem.

«Jeg er veldig glad i dag. Takket være Allah og Islamic Relief, høstet jeg nok korn og grønnsaker for min familie.»

Déby Samaké er 49 og bor sammen med sin mann og barn i et lite hus av halm og leire i Ouéléssébougou i Mali. Hver morgen står hun opp kl. 5 for å be og arbeide på rismarkene, men regelmessig tørke betyr at avlingen sjelden er stor nok til å fø familien hele året. «Vårt største problem er mangel på mat og mangel på penger», sa hun.

Islamic Relief bygget et innovativt vannsystem i Déby landsby: en mikrodemning for å samle opp og lagre regnvann i de regnfulle månedene, og lagre det for bruk i de lange, tørre periodene, samt tre soldrevne systemer for å fordele vannet i hele landsbyen.

Deby3

Forandringen i livet til Déby og hennes familie har vært enorm: «Takket være demningen, er vår situasjon bedre. Til tross for lite regn, dyrker jeg et halvt hektar med ris og et halvt hektar med grønnsaker. Neste år håper jeg å kunne øke produksjonen og dyrke nok mat til familien min og selge resten for å møte mine barnebarns grunnleggende behov: helse, utdanning og klær.»

For Déby og landsbyen hennes, har dette prosjektet gitt så mye mer enn bare vann – det er gitt barn og barnebarn håp om en bedre fremtid.

Deby1