SubhanAllah, mange mennesker vet ikke at de første ti dagene av Dhul Hijjah er bedre i Allahs (SWT) syn enn alle de andre dagene i året.

Faktisk er de enda bedre enn dagene i Ramadan!

Profeten Muhammed (fvmh): “Ingen gode gjerninger er bedre enn de som ble gjort i de første ti dagene av Dhul Hijjah …” (Bukhari)

Kanskje du føler at du kunne ha gjort mer under ramadan? Kanskje du har gitt slipp på den Ramadan-følelsen? Vel, disse kjære ti dagene tilbyr en ny sjanse til å få enorme belønninger, få våre synder tilgitt og nå store nivåer av fromhet, insha’Allah.

Ta en titt på våre topp 10 tips du kan høste belønningene av denne velsignede måneden på!

 

1. Forbered deg på Hajj
En av de beste gjerningene man kan gjøre i løpet av disse ti dagene er å utføre Hajj. De som har vært på Hajj kjenner skjønnheten ved å gå inn i Ihram (den hellige tilstand), reisen til Mina og de velsignede bønnene på dagen til ‘Arafah i Allahs (SWT) syn. De har opplevd gleden ved å samle småstein, steining av Jamarat og å tilby Tawaf.

Når du bestemmer deg for å gå på Hajj, er det viktig å lære hvert av de obligatoriske stegen av ibadah, sunnah-handlingene og velsignede påkallelser.

2. Gi Sadaqah
Alle som var assosiert med profeten Muhammed (fvmh) kunne ikke la være å være snille og rause. Så følgesvennene hans kunne ikke la være å være snille og sjenerøse.

Abu Bakr (RA) ga alt han hadde for å hjelpe de trengende. Som profeten Muhammed (SAW) sa: “Ingen av dere vil ha tro før du elsker for din bror det du elsker for deg selv” (Bukhari).

Det er relativt enkelt å gi det vi har, eller å spare det vi ikke vil ha. Men hva med i stedet for å kjøpe noe vi vil ha denne måneden, gi de pengene til de som trenger det i stedet?

Det som teller er intensjonen din, så gi det du kan, for eksempel:

-Doner veldedighet.
-Smile til noen.
-Vær frivillig og hjelp andre.

3. Faste
Som muslimer rådes vi til å faste i løpet av de første ni dagene av Dhul Hijjah, spesielt på den niende dagen – Arafahs velsignede dag.

Profeten Muhammed (SAW) sa: “Det er ingen dager mer elsket for Allah at Han blir tilbedt i dem enn de ti dagene av Dhul Hijjah, faste hver dag av dem tilsvarer å faste et år; og å stå hver natt av dem (i bønn) tilsvarer å stå på Qadrs natt (skjebnensnatten) » (Tirmidhi)

Velsignelsen med å faste på Arafahs dag fjerner våre synder fra året før og året som kommer, subhanAllah!

Hvis vi avstår fra å spise, drikke og delta i seksuelle forhold fra daggry til solnedgang, vil fasten vår bli akseptert, insha’Allah. Vi bør også vokte tungen vår fra baksnakking, spredning av sladder, uanstendighet og løgner.

På samme måte må vi passe på ørene og unngå å høre på slike ting. Når vi bryter fasten, bør vi ikke overspise, slik at vi kan unngå å bli sløve og sørge for at vi kan stå opp og be natte bønner som Tahajjud.

4. Omvend deg (vende tilbake til Allah)
Vi synder alle. Ingen av oss er perfekte. Og det betyr at vi bør be Allah (SWT) om tilgivelse.

Profeten Muhammed (SAW) sa:”Hver Adams sønn begår synd, og de beste av dem som begår synd er de som omvender seg.” (Ibn Majah)

Vi bør derfor bruke litt tid på å be Allah (SWT) om å tilgi alle våre synder og feil – inkludert både de vi kjenner til og de vi ikke er klar over.

Hujjaj (pilegrimer som gjennomfører Hajj) vil stå på Arafahs dag og be Allah om tilgivelse, og vi kan gjøre det samme hjemmefra. Akkurat som Hujjaj prøver sitt beste for å forandre livene deres til det bedre etter at de har kommet tilbake fra Hajj, bør vi også forplikte oss til å endre til det bedre.

Vi bør oppriktig be Allah (SWT) om tilgivelse (istighfar). Vi bør også vende tilbake til Allah med en oppriktig intensjon om ikke å vende tilbake til den opprinnelige feilhandlingen (tawbah).

Det er også viktig at hvis vi har krenket en person, ber vi dem om tilgivelse og prøver å rette opp feilen. Hvis vi for eksempel har tatt noe, bør vi returnere det.

Husk Allahs kjærlighet og strev for en mer rettferdig fremtid: “Sannelig, Allah elsker dem som angrer svært mye, og Han elsker dem som holder seg svært rene” (Koranen, 2:222).

5. Gi Zakat
Få mest mulig ut av de elskede dagene til Dhul Hijjah og oppfyll din forpliktelse overfor Allah (SWT) ved å rense rikdommen din og gi Zakat.

Som muslimer ber Allah (SWT) oss om å rense vår rikdom og gi Zakat til våre brødre og søstre i nød:

“De som forretter tidebønnen og gir det pålagte bidraget, og som er fullt forvisset om det hinsidige..” (Koranen, 31:4)

Akkurat nå er millioner av mennesker over hele verden i desperat behov for omsorg. Sårbare menn, kvinner og barn blir kalde, sultne og tørste hver dag. Uten et trygt, varmt hjem vil hundretusenvis av familier kjempe for å overleve.

Din Zakat kan hjelpe med å transformere og redde livene deres.

6. Les Koranen
La oss få mest mulig ut av disse elskede dagene ved å lese og resitere så mye av den hellige Koranen som vi kan, insha’Allah.

Tenk deg, hvis én enkelt bokstav i Koranen tilsvarer ti gode gjerninger, så se for deg hvor stor belønningen er for å lese velsignede versene under de elskede dagene til Dhul Hijjah – de beste dagene i året!

Når denne velsignede måneden er over, bør vi også strebe etter å lese og resitere Koranen gjennom resten av året. Det er en så fantastisk form for tilbedelse av Allah (SWT). Husk: Disse hellige ordene som vi uttaler vil enten vitne for eller mot oss. La oss lese og legemliggjøre Koranen, insha’Allah.

Fordelene er enorme. Ved å lese Koranen kan du:

-Få veiledning fra Allah (SWT)
-Berolig sjelen din
-Forbedre arabisk (du vil til og med bli belønnet hvis du sliter!)
Så, gjør Koranen til din velsignede venn denne Dhul Hijjah!

7. Gjør dhikr
Visste du at det er sunnah å resitere takbir (Allahu Akbar), tahmid (Alhamdulillah), tahlil (Laa ilaaha ill-Allah) og tasbih (SubhanAllah) i de første ti dagene av Dhul Hijjah?

Ja! Vi bør resitere disse velsignede ordene i våre hjem, på gaten – faktisk i alle steder hvor det er halal å tilbe Allah! Si tasbih, tahmid, tahlil og takbir rikelig og høst belønningene:

“slik at de kan nå sine fordeler og påkalle Allahs navn (under slaktingen) på de fastsatte dagene (for ofring) over de firbente dyrene (kveget) som Han har forsynt dem med. Spis av det, og bespis de sorgfulle trengende også.” (Koranen, 22:28)

Takbiren bør resiteres etter dine daglige bønner, fra tiden etter Fajr salah den 9. Dhul Hijjah, frem til Asr salah den 13. Dhul Hijjah:

Allahu Akbar, Allahu Akbar. Laa ilaaha illallahu wa Allahu Akbar. Allahu Akbar, wa lillahil Hamd

Uansett hva du gjør, prøv og husk å forherlige Allah (SWT). Enten du jobber, slapper av eller passer på barna dine – det er en enkel og utrolig nyttig form for ibadah.

8. Husk en du er glad i
Når vi mister en kjær, ønsker vi å huske dem og øke deres gode gjerninger for når de møter Allah (SWT) på dommens dag.

Ved å tilby Sadaqah Jariyah, kan du videreføre det velsignede minnet om en kjær og øke deres rekord av gode gjerninger, SubhanAllah!

Profeten Muhammed (fvmh) sa: “Når en person dør, tar hans gjerninger slutt, bortsett fra tre: Sadaqah Jariyah (en kontinuerlig veldedighet), kunnskap som man får fordel av, eller et rettferdig barn som ber for ham.” (muslimsk)

Hvilken bedre gave finnes enn kilden til alt liv – vann? Uten vann kan vi ikke overleve. Men hver dag blir 785 millioner mennesker tørste. Over hele verden opplever samfunn tørke, barn blir tvunget til å drikke skittent vann og unge jenter blir nektet utdanning ettersom de må bruke timer av gangen på å samle vann fra fjerntliggende steder.

Bidra til å gi dem livets gave ved å gi en kilde til trygt, rent vann for livet og hedre minnet om din kjære i denne velsignede måneden.

9. Gjør gode gjerninger
Gode gjerninger er mer elsket av Allah (SWT) i de første ti dagene av Dhul Hijjah enn NOEN andre dager i året. Så hvorfor ikke bygge på denne velsignelsen og strebe etter å øke våre gode gjerninger hver dag i måneden og utover?

Akkurat som vi streber etter de beste gjerninger i Ramadan eller på Hajj, bør vi prøve å implementere disse verdiene hver dag, som forberedelse til disse hellige dagene.

Sørg for at du gjør fardh (obligatoriske handlinger) før du tar fatt på frivillige gode gjerninger. Vi bør selvfølgelig sørge for at vi oppfyller alle våre forpliktelser overfor Allah.

Det er mange måter å tjene belønningene denne måneden på. Hvorfor ikke:

-Be i menighet sammen med andre.
-Øk din du’a og be for de som trenger det.
-Ring en eldre eller syk venn, slektning eller nabo.
-Barnevakt søsknene dine slik at foreldrene dine kan ha litt fritid.
-Hjelp mer rundt i huset og hagen.
-Doner uønskede klær og bøker til veldedighet.

Det er så mange måter vi kan hjelpe oss selv og hverandre på, alt for Allahs (SWT) skyld.

10. Gi Qurbani
På dagen for Eid al-Adha er det ingen gjerning som er mer elsket for Allah (SWT) enn å ofre. Gi en profetisk Qurbani og hjelp mennesker i nød over hele verden.

Profeten Muhammed (fvmh) et forbilde for menneskeheten og hvilken bedre måte å følge hans lære enn å gi en Qurbani, akkurat som han gjorde. Du kan til og med gi to.

Husk at Qurbani kan være det eneste kjøttet som noen som lever i fattigdom spiser hele året.

Her på Islamic Relief tilbyr vi Qurbani til noen av verdens mest sårbare samfunn i over 30 land over hele verden. Ved å donere Qurbani til Islamic Relief, kan du støtte mennesker i nød på steder som:

Somalia
Bangladesh (rohingya-flyktninger)
Tyrkia (syriske flyktninger)
Gaza
Jemen
Og flere andre!

Ditt offer vil utgjøre en avgjørende forskjell for en familie i nød under Eid’s velsignede dager.

SubhanAllah, en så velsignet måned! Sørg for at du får mest mulig ut av disse hellige dagene.

Høst belønningene av de 10 beste dagene

Donér nå

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR