kan gi viktige hygienesett for to familier
kan gi en matpakke til én familie
kan bidra til en kontantstøtte for en familie til å kjøpe nødvendigheter
Enter Amount

Bangladesh-flommer: Samfunn i Sylhet og Sunamganj har blitt oversvømmet
Kraftig regn de siste dagene har ført til at elver har sprengt, og skadet rundt 500 000 mennesker i det nordøstlige Bangladesh. Mange familier kan gå tom for mat i løpet av dager.

Samfunn i lavtliggende områder i Sylhet og Sunamganj har blitt oversvømmet. Hjem og skoler samt viktig infrastruktur som strømforsyningslinjer, vannkilder og veier er alle skadet eller under vann. Mange mennesker har blitt rammet av flom for andre gang på en måned, etter at alvorlige flom også rammet regionen i midten av mai som gjorde at 2 millioner mennesker sitter fast.

Shabel Firuz (leder for Asia, Islamic Relief Worldwide) sier:

«Mange mennesker er tom for mat, og andre vil gå tom i løpet av de kommende dagene. Ettersom markedene er oversvømmet og ikke fungerer, har folk ingen steder å kjøpe forsyninger, så det haster å få hjelp.

«Folks hus er blitt skadet, eller fullstendig dekket av flomvannet. Tusenvis av mennesker er på utkikk etter å komme seg til ly hvor de vil trenge mye støtte. Islamic Reliefs kontor i Sylhet og hjemmene til noen av våre ansatte har også blitt oversvømmet.»

Infrastruktur er ødelagt
Når flom rammer, blir sårbare barn, kvinner, menn og eldste avskåret fra livreddende medisin, livsviktig kommunikasjon og transport. Tusenvis av toaletter er allerede ødelagt, og uten tilstrekkelige sanitærforhold og husly er mange enda mer utsatt for spredning av sykdom.

Uten livsviktig hjelp vil så mange fortsette å lide. Hundrevis av utdanningsinstitusjoner har enten blitt stengt, eller nedsenket av de ødeleggende flommene – fremtiden for utdanning for så mange er nå i fare eller helt borte.

Dessuten truer den truende globale sultkrise som allerede har oppslukt deler av verden med å forverre situasjonen i Bangladesh. Avdelingen for Landbruksutvidelse sitt distriktskontor bekrefter at den stigende vannstanden har ødelagt titusenvis av hektar med frøbed og sommergrønnsaker. Befolkningen i regionen kan nå møte sult. Vennligst doner nå.

Du har makten til å forhindre ytterligere lidelser til de som står overfor flommen i Bangladesh akkurat nå. Islamic Relief har jobbet i Bangladesh i over 20 år. I tillegg til å leie båter for å redde mennesker, vil vi distribuere mat, vannrensing og hygiene produkter.

Ved å donere til vår Bangladesh Flood Appell, kan du redde tusenvis av barn, kvinner, menn og eldste som uten vår hjelp vil lide av et liv uten de grunnleggende behov, uten levebrød, og uten hjem.

Vennligst doner nå og bidra til å redde liv.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR